Сигнализирай!

Невиждано шоу определи новия цар на забивките в НБА (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
19.02.2023 г.
30
0

Невиждано шоу определи новия цар на забивките в НБА. За първи път в историята играч, който на практика не е в НБА, участва и дори спечели най-зрелищния конкурс. Това стана по време на традиционната съботна вечер от уикенда на звездите. Тя се състои от състезание по умения, по стрелба от далечна дистанция, а черешката на тортата е и надпреварата за най-атрактивна забивка.

Image
Снимка: Скрийншот Diema Sport

Мак МакКлънг впечатли най-силно звездния съдийски квинтет. Той бе съставен от впечатляващи имена. Третият най-добър реализатор на всички времена Карл Малоун за първи път бе съдия. Същото важи и за трикратния носител на наградата "Шести човек на годината" Джамал Кроуфърд. Легендата на Атланта "Хоукс" и двукратен шампион по забивки Доминик Уилкинс е добре позната фигура в средите. Легендата на женския баскетбол Лиса Лесли и още един двукратен първенец в конкурса - Харолд Майнър допълниха панела.

https://twitter.com/NBA/status/1627159340284092417

МакКлънг се бе зарекъл предварително, че ще направи поне две от трите си забивки по начин, по който никой друг не е успявал в над 40-годишната история на конкурса. Той изпълни обещанието си и въпреки скромния си за баскетболист ръст от 187 сантиметра вдигна хората, изпълнили залата в Солт Лейк Сити, на крака.

Звезда смени три професии за една вечер (видео)

Негова конкуренция бяха други млади таланти в Лигата.

https://twitter.com/hoops_bot/status/1627152844733415427?s=20

Кениън Мартин Джуниър, син на бившия избор номер 1 в Драфта Кениън Мартин, бе сред тях, но не впечатли и отпадна в началото. Заедно с него рано си тръгна Джерико Симс от Ню Йорк "Никс". Във финала МакКлънг победи Трей Мърфи от Ню Орлиънс "Пеликанс".

https://twitter.com/LibertyLinePHL/status/1627151457186095106?s=20

Така той стана първия играч, който на практика не е част от отбор от НБА, спечелил турнира по забивки на Лигата. Неговите права се държат от Филаделфия "Севънтисиксърс". Фили дори го привика преди няколко дни в първия си състав. Въпреки това той все още няма подписан гарантиран договор. След силното представяне на МакКлънг, той обаче си осигури договор за реклама с "Пума".

Видео: DIEMAXTRA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.