Сигнализирай!

Везенков донесе Купата на "Олимпиакос" пред скаути от НБА

Gospodari.com
Gospodari.com
19.02.2023 г.
37
0

Везенков донесе Купата на "Олимпиакос" пред скаути от НБА. Българският национал бе с основен принос по време на целия турнир, проведен през последните няколко дни в Хераклион. "Червено-белите" от Пирея победиха убедително във финала "Перистери". Клубът е воден от легендата на "Олимпиакос" Василис Спанулис, който се отказа от професионалния спорт преди 2 години.

Image
Снимка: Twitter

Преди това гръцкият шампион се справи с вечния си съперник "Панатинайкос" в полуфинала. Именно тогава Везенков записа най-силния си мач. Той завърши с чудовищен дабъл-дабъл от 22 точки и 10 борби. Това помогна на "Олимпиакос" да стигне до 11-ата си поредна победа срещу големия опонент.

https://twitter.com/olympiacosbc/status/1627382691808043008?s=20

В четвъртфинала тимът се справи с бившия отбор на Везенков и клуба, в който той изгря на европейската сцена -"Арис" Солун. И в този двубой Везенков бе над всички реализатори с 15 точки и добави 8 борби. С цялостното си представяне българинът заслужи и приза за Най-полезен играч на турнира. Това бе една от малкото награди, които той не бе печелил в гръцкия баскетбол.

Везенков е избиран два пъти за Най-полезен играч на редовния сезон. В същите години е и топ реализатор на лигата. Той е взимал и награда MVP и в Мача на Звездите в Гърция. Това е вторият турнир за купата, който той печели с "Олимпиакос". Освен това Везенков е и шампион през миналия сезон в южната ни съседка.

Български национал бие “Реал” и “Барса” и е на финал (видео)

Мачът бе изгледан и от скаути на Сакраменто "Кингс". Това е отборът, който държи правата на Везенков в НБА. Той вече отклони една оферта да се присъедини към Лигата на извънземните, след като Сакраменто не успя да даде на Везенков достатъчно добра финансова оферта, както и голяма роля за него в състава.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.