Сигнализирай!

Григор с топ прогрес в ранглистата, АТР го отличи

Gospodari.com
Gospodari.com
20.02.2023 г.
24
0

Григор с топ прогрес в ранглистата, АТР го отличи. Българската ракета номер 1 записа скок от три позиции в световната ранглиста след впечатляващото си представяне на турнира то ранг АТР 500 в Ротердам миналата седмица. Той влезе в елитната компания на Данил Медведев и Яник Синер, които също имат сходен ръст.

Снимка: Twitter

Григор отпадна именно от руснака Медведев на полуфиналната фаза в нидерландския град. Медведев се завръща в топ 10 след кратко оттсъствие. Той скача от единадесета на осма позиция. За Димитров скокът е същия като брой места. Той вече е 25-и след като елиминира солидни играчи като Хурберт Хуркаш и Алекс Де Минор по пътя си към мача срещу Медведев.

Григор не успя да шокира световния номер 1 (видео)

“Българинът победи Аслан Карацев и петия поставен Хуберт Хуркач в Ротердам, преди да спечели един от мачболите на сезона до момента срещу Алекс де Минор в драматичен четвъртфинал. Независимо че отстъпи на полуфиналите на Даниил Медведев, Димитров се изкачва с три места до 25-тото”, отбелязаха в сайта на ATP.

Що се отнася до Синер, той също участва в турнира в Ротердам. Той бе достоен опонент на Медведев във финала, но в крайна сметка му отсъпи. Италианецът отбелязва ръст от две позиции и вече се намира на 12-ото място в ранглистата. Рекордьор по няй-много спечелени позиции в ранглистата за седмицата е Талон Грикспур. Нидерландецът е на рекордната за себе си 40-та позиция, след като посрещна миналата седмица на 61-во място.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.