Сигнализирай!

Донев: Държавният авиационен оператор ще оказва медицинска помощ по въздух

Gospodari.com
Gospodari.com
22.02.2023 г.
14
0

Донев: Държавният авиационен оператор ще оказва медицинска помощ по въздух, предава NOVA.

Министерски съвет ще възложи на държавния авиационен оператор да оказва медицинска помощ по въздух. Това каза премиерът Гълъб Донев по време на редовното заседание на МС. 

“Министерски съвет ще разгледа постановлението за изменение и допълнение на устройствения правилник на Държавния авиационен оператор, с което на него ще се възложи да извършва полети за осигуряване на спешна медицинска помощ по въздух. 

Нямаме съмнение, че това е работещо реене в полза на българските граждани”, каза Донев. 

Премиерът коментира още решението на ЦИК, като заяви, че МС ще помогне за “адекватната подготовка и провеждане на изборите”.

Сагата с медицинските хеликоптери продължава

“По-малко от 40 дни остават до 2 април и поредните предсрочни парламентарн избори. С това се ускорява темпото и сложността на задачите, които ние трябва да решаваме в рамките на правомощията ни като служебно правителство, за да подпомогнем ЦИК за адекватната подготовка и провеждането на избори. Действаме в изпълнение на законите, въпреки че последните промени в ИК раждат неясноти и практически трудности”, каза той. 

Донев припомни, че служебният кабинет не работи в полза на никоя политическа формация. “Ние ще изпълним нашите задължения. Но отговорите на всички въпроси - какво ще бъде избирателната активност, какво доверие ще засвидетелстват гражданите на отделните участници и каква конфигурация ще е получи в 49-то НС, зависят само от партиите и коалициите”, категоричен бе той. 

“От 49-ото НС очакваме да формира устойчиво парламентарно мнозинство, а не тематични коалиции. Както и да излъчи работещо редовно правителство”, допълни служебният премиер.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.