Сигнализирай!

Марешки отново иска да става депутат

Gospodari.com
Gospodari.com
23.02.2023 г.
27
0

Марешки отново иска да става депутат. Бившият лидер на партия "Воля" и бивш заместник-председател на Народното събрание ще се опита отново да стане народен представител от Варна. Неговата кандидатура е издигната от инициативен комитет, представляван от Николай Наков, става ясно от решение на Районната избирателна комисия.

Сред участниците в инициативния комитет е настоящият председател на партията Николай Почеканов. Той зае лидерското място след като Марешки се оттегли от него миналата година и заместникът му Наталия Папазян. Почеканов е общински съветник във Варна.

За първи и последен път Марешки бе депутат в 44-тото Народно събрание. Тогава партията му "Воля" неформално подкрепяше управляващата коалиция на ГЕРБ и "Обединени патриоти". Тогава той успя да прескочи изборната бариера със заявката да свали цените на горивата.

Изнудване на аптекари? Разследването срещу Марешки вече е прекратено

Марешки беше в управлението на страната до 2021 г.

През пролетта на 2017 г. като част от предизборната си кампания Веселин Марешки обяви откриването на огромната си бензиностанция с 50 колонки в столичния квартал "Люлин 4".
През 2021 г. формацията се яви на изборите най-напред в коалиция с партия "Национален фронт за спасение на България" (април 2021г.). След това към тях се присъедини и ВМРО (юли 2021г). На вота 2 в 1 през ноември "Воля" участва самостоятелно като събра едва 0.27% от гласовете, въпреки че Марешки се яви и като кандидат за президент. През октомври партията дори не се регистрира за предсрочните парламентарни избори.

От 10 месеца присъдата на Марешки пътува от Варна до София

В средата на миналата година Марешки продаде бизнеса си с бензиностанции. Същата година бе осъден от Апелативния съд във Варна на 4 години затвор за изнудване. Той обаче обжалва присъдата, която вече почти година предстои да бъде разгледана от Върховния касационен съд. Според информация на в. "Сега" делото се бави заради чакано допълнение към жалбата на Марешки срещу присъдата. Вече се чакат уведомления, че останалите страни в процеса са получили въпросното допълнение. Ако бъде избран за депутат Марешки ще придобие депутатски имунитет, който ще го защитава от мярка като лишаване от свобода. За да може делото да продължи трябва или самият Марешки да се откаже от имунитета си в писмено заявление или главният прокурор да поиска разрешение за това от Народното събрание или неговия председател.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.