Сигнализирай!

Мъжът, счупил плочата на Паметника на Съветската армия: Нямах друг морален избор (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
24.02.2023 г.
19
0

Мъжът, счупил плочата на Паметника на Съветската армия: Нямах друг морален избор. Това коментира Светлозар Раянов пред NOVA.

61-годишният Светлозар Раянов е категоричен, че не се срамува от постъпката си. Признава обаче, че се страхува, защото от вчера чете много крайни коментари по свой адрес.

„Мотивира ме моята непримиримост към войната. Мотивира ме речта на Путин, който втвърди тона в тази война, както и действията на г-жа Митрофанова, която поднесе цветя на този паметник в навечерието на годишнината от войната. Спонтанно реших, че трябва да направя нещо, да изразя своето огорчение и възмущение”, каза Раянов. 

Снимка: скрийншот, видео NOVA

Счупиха част от паметника на съветската армия в София (снимка)

Мъжът споделя, че спонтанно е решил предишната вечер да извъри този акт. Казва обаче, че нарочно не отишъл през нощта, а на следващата сутрин около 9:30 часа. „Надписът на тази плоча е историческа лъжа”, категоричен е Раянов. "Осъзнавам, че това е вандализъм. Съжалявам, че се стигна дотам да нямам друг морален избор, освен да го направя. Нямах друг избор. Направих го от морални съображения”, заявява мъжът.

След като ударил с чук плочата се качил в колата си и потеглил към вкъщи. Разказва, че 10 минути по-късно получил обаждане от служител на МВР. Признал за стореното, защото бил заснет от камери. По молба на полицая Раянов се върнал при паметника, за да бъде арестуван.

Възрастният мъж споделя, че се страхува от злобните коментари и нападките към него в интернет пространството. Затова и предпочел да излезе с лицето си и да разкаже своята страна на историята.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.