Сигнализирай!

Правят нови филми за "Властелинът на пръстените"

Gospodari.com
Gospodari.com
24.02.2023 г.
49
0

Правят нови филми за "Властелинът на пръстените", съобщава 9gag.

Warner Bros. и New Line сключват многогодишно споразумение с шведската компания Embracer Group AB. То позволява на студията да правят повече адаптации на „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“.

Шон Бийн смята, че смъртта му във “Властелинът на пръстените” е най-добрата във филмографията му

По време на разговора главният изпълнителен директор Дейвид Заслав посочи, че сделката включва „множество“ филми, базирани на поредицата на Дж. Р. Р. Толкин.

Пред Variety, ръководителите на Warner Bros. Pictures Майкъл Де Лука и Пам Абди посочиха:

"Преди двадесет години New Line направи безпрецедентен скок, за да реализира невероятните истории, герои и свят на „Властелинът на пръстените“ на големия екран. Резултатът беше забележителна поредица от филми, които бяха прегърнати от поколения фенове.

Но въпреки целия обхват и детайли, опаковани с любов в двете трилогии, обширната, сложна и ослепителна вселена, мечтана от Дж. Р. Р. Толкин, остава до голяма степен неизследван във филма. Възможността да поканим феновете по-дълбоко в кинематографичния свят на Средната земя е чест. И ние сме развълнувани да си партнираме с Middle-earth Enterprises и Embracer в това приключение."

Първата поредица от филми е режисирана от Питър Джаксън и има огромен успех за WB и New Line. Не само, че трилогията, издадена през 2001-2003 г., събра кумулативно близо 3 милиарда долара в световен мащаб, но счупи рекордите за "Оскар", като спечели 17 награди, включително за най-добър филм за „Завръщането на краля“.

Междувременно Warner Bros. вече работи по поне един „проект Властелинът на пръстените“. Анимационната предистория „Властелинът на пръстените: Войната на Рохиримите“ се очаква да се появи по кината през 2024 г. с гласов актьорски състав, включващ Брайън Кокс и оригиналния член на „LOTR“ Миранда Ото.

Видео: Movieclips

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.