Сигнализирай!

Домашен питбул нахапа мъж и кучето му в Пловдив (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
24.02.2023 г.
36
0

Домашен питбул нахапа мъж и кучето му в Пловдив, предава Bulgaria On Air.

Алексндър, който е германски гражданин, живеещ в Пловдив, разхождал домашното си куче в градинката на ул. „Отец Паисий“ близо до Централна поща. Нападнало го куче, което било водено от стопанката си без намордник. Мъжът пострадал с разкъсвания по ръцете, вследствие на които претърпял операция. Сигналът е подаден от съпругата на Александър, която е българска гражданка.

„Кученцето ни има повърхностни по краченцета, коремчето, едната му лапичка е навехната. Съпругът ми е зле ухапан по ръката. Пет-шест дни докторите се опитаха да овладеят инфекцията, което не се случи. Вчера беше подложен на операция“, разказва Дона Драгова.

Тя е подала сигнал в полицията, но от там са изказали същувствие и са поискали повече информация за собственика на питбула. Семейството, което има бебе на пет месеца, търси свидетели на инцидента.

Заснеха как стопани изоставят питбула си на улицата в централен софийски квартал (видео)

„На собственичката на кучето бих казал: Ако не можеш да имаш контрол, преди да пострадат други хора и дори деца, моля вземете си поука и си поемете последствията“, каза пред камерата на Bulgaria On Air пострадалият мъж.

След нараняванията той ще се възстановява поне няколко седмици. Съпругата му не вижда умисъл в действията на собственичката на бойното куче.

„Тя по-скоро не осъзнавала колко опасна е породата куче, която тя има и че такъв тип кучета имат нужда от специалнои обучение и е необходимо да носят намордник, ако реагират така на други кучета“, сподели тя.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.