Сигнализирай!

Netlix намали цената на абонамента в над 30 държави, включително България

Gospodari.com
Gospodari.com
24.02.2023 г.
22
0

Netlix намали цената на абонамента в над 30 държави, включително България, съобщава The Wall Street Journal.

Стрийминг гигантът Netflix намали цената на услугата си в повече от 30 страни през последните седмици. Целта на компанията е да привлече повече абонати, на фона на нарастващия списък от разнообразни стрийминг плаформи, които също предлагат развлекателно съдържание.

Скорошните намаления на цените на стрийминг компанията обхващат страни от Близкия изток, включително Йемен, Йордания, Либия и Иран. Пример за пазари в Африка на юг от Сахара, където намалението е в сила е Кения. Европейски страни като Хърватия, Словения, в това число и България, също ще се облагодетелстват от намалението. 

В Латинска Америка - Никарагуа, Еквадор и Венецуела отбелязаха намаление на абонамента, както и в части от Азия - Малайзия, Индонезия, Тайланд и Филипините.

Намалението на цената на абонамента варира в определените държави и зависи от вида достъп до услугите на Netflix на тези пазари. В някои случаи цената на абонамента е намалена наполовина.

Снимка: Flickr

У нас

Плановете в България вече са на следните цени: Basic (4.99 евро на месец), Standard (7.99 евро на месец, с възможност за достъп от повече устройства) и Premium (9.99 евро на месец), който предлага най-добро качество.

През последните години 7,99 евро на месец беше цената за услугата Basic, а 9,99 евро за услугата Standard. Така спадът е с три евро за първия и с две - за втория.

Какво предстои?

Mиналия месец ръководителите на Netflix говориха за повишаване, а не за понижаване на цените. В изявление за печалбите през януари съизпълнителният директор Грег Питърс каза, че компанията търси места, където може да си позволи да повиши цените. Това се случи на територията на САЩ.

Промените в цените на Netflix са знак, че големите стриймъри все още се борят с това кое ценообразуване ще осигури най-добрата комбинация от ръст на абонатите и приходи в чужбина. Потребителите могат да избират между местни кабелни доставчици, регионални стрийминг услуги и големи глобални платформи. Големи играчи, включително Disney+ на Walt Disney Co. , HBO Max на Warner Bros. Discovery Inc. и Paramount+ на Paramount Global, разширяват дейността си в чужбина.

Netflix оперира в повече от 190 държави и територии и прекара голяма част от последната година в адаптиране към нарастващата конкуренция и промяна на навиците за гледане. Компанията работи за намаляване на разходите и прилагане на две големи стратегически промени. Едната е свързана със създаване на план с по-ниска цена, поддържан от реклами. А другата - по-скъп абонамент за абонатите, които искат да споделят своите акаунти с някой извън тяхното домакинство

По-рано този месец Netflix въведе новите ограничения за споделяне на пароли в страни като Канада и Испания. Компанията заяви, че планира да въведе тези промени в по-широк мащаб през следващите месеци.

Netflix официално слага край на споделянето на пароли

Акциите на фирмата затвориха с 3,4% спад в Ню Йорк в четвъртък. През януари обаче стрийминг платформата отчете ръст в броя на абонатите за края на 2022 г.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.