Сигнализирай!

Стовариха танк пред руското посолство в Берлин

Gospodari.com
Gospodari.com
24.02.2023 г.
31
0

Привърженици на Украйна стовариха унищожен руски танк Т-72 пред посолството на Москва в Берлин, показва "Independent". "Инсталацията" е в знак на протест по повод първата годишнина от бруталната инвазия на Путин в Украйна.

Инициатори на проекта са Ено Ленце и Виланд Гибел, които управляват музея Berlin Story Bunker. Германското правителството първоначално се опитва да блокира инсталацията поради политическа нечувствителност. Критици посочват, че показването на останките от превозно средство, в което може да са загинали хора, е безвкусно, но Ленце и Гибел остават непоклатими в желанието си да "пренесат последствията от войната до входната врата на агресора."

Берлин

Една година война. Една година безумство (Коментарът на „Господарите“)

Пронизаният от куршуми и изгорял танк произхожда от монголска част и е унищожен от мина близо до столицата Буча в битката за Киев.
Дългата почти седем метра и тежаща 44 тона военна машина е транспортирана на ремарке от Киев от музея Berlin Story Bunker.

Посланикът на Украйна в Германия Олексий Макеев приветства пристигането на танка като „важен политически символ на руските военни престъпления, но също и символ на несломимия дух на украинския народ в битката му за свобода“.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.