Сигнализирай!

Колите на Google тръгват на нова обиколка в България

Gospodari.com
Gospodari.com
27.02.2023 г.
21
0

Колите на Google тръгват на нова обиколка в България, съобщава bTV.

Тази пролет Google Street View отново ще мине по пътищата на България. Колите, които никога не остават незабелязани, потеглят из български улици на 2-ри март и ще обиколят над 50 населени места.

Не се изненадвайте, ако забележете емблематичните автомобили по шосетата у нас през следващите седмици. От Силистра до Петрич и от Кърджали до Видин, тазгодишната обиколка включва над 50 населени места в България. Целта както винаги е да се осъвременят изображенията в приложението Google Maps.

Снимка: Wikimedia Commons

Google Maps вече има налични стотици градове и села, пешеходни маршрути, природни забележителности и архитектурни паметници. Инфраструктурата в градовете и помежду им се променя и еволюира. Обновяването с актуалните изображения спомагат за ориентиране по различните маршрути.

В приложението вече са налични и снимки от пешеходни маршрути като х. "Алеко" – Черни връх, х. "Вихрен" – Муратов връх. А също така и исторически и туристически обекти като ИАР Шуменска крепост, Стария Несебър и Белоградчишките скали.

Google поставя акцент на защита на поверителността, както обикновено. Преди публикуването на събраните изображения, те се обработват със специална технология, която замъглява лицата на хората и регистрационните табели на автомобили, така че да не могат да бъдат идентифицирани. Street View предлага допълнителна функция за замъгляване на изображения (на лица, коли, къщи и т.н.), която може да бъде заявена чрез натискане на бутона "Съобщете за проблем“ в долния десен ъгъл на всяко изображение.

Google Street View засне жена на едно и също място в интервал от 9 години (снимка)

Популярната функция Street View в Google Maps предлага над 220 милиарда изображения от цял свят, включително Антарктика и Арктика. Предлага се на настолни компютри и мобилни устройства, както и в Google Earth.

Видео: YouTube, Google Maps

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.