Сигнализирай!

Вижте колко послания ще стоят в основата на най-голямото българско знаме на Рожен (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
27.02.2023 г.
30
0

Вижте колко послания ще стоят в основата на най-голямото българско знаме на Рожен.

Около инициативата за издигането на 111-метров пилон на поляните край Рожен се обединиха хиляди българи. На този пилон ще се развее най-голямото българско знаме.

В основата му ще бъде поставена мраморна плоча, която ще изобразява картата на България. Върху нея ще бъдат гравирани 28 послания от 28-те области на страната, предава БНТ.

В цялата страна текат конкурси, от които ще се избират тези послания за бъдещите поколения. Посланието от всяка област, което ще бъде гравирано в картата на България, ще съдържа до седем думи.

Ето къде ще се вее най-високото българско знаме (видео)

Снимка: iStock

Инициативата е на Фондация „Наследство в бъдещето“:

„Водени от силната ни вяра в корените и традициите, от несломимата любов към рода и Родината, искаме да генерираме енергия и да я вложим в проект, който ще изпълва с гордост всеки един българин у нас и по света.

Ще издигнем българското знаме на внушителен пилон от 111 метра в сърцето на Родопите, на Роженските поляни. На мястото, което ни обединява и ни вдъхновява да пазим и предаваме своето духовно наследство в бъдещето - Роженския събор.

Знамето ще се вижда от километри разстояние, а енергията му ще се усеща в цялата страна, защото България заслужава ново вдъхновение, което да върне вярата в колективния граждански патриотизъм. Ще изградим нов притегателен център за чистото родолюбие от българите днес за българите утре!

Заедно ще издигнем национален трибагреник до такава височина, докъдето стига погледът ни в небето! Внушителен, мащабен, силен, респектиращ! Огромен, както вярата ни в него!

Пилон Рожен ще е най-високият в Европейския съюз и ще бъде поставен на внушителната надморска височина от 1430 м. Така националният флаг на България ще се развее на най-високия пилон на най-високото място в цял свят!“.

Примата на българската естрада Лили Иванова е обявила подкрепата си за изграждането на Паметник на Обединението. Това става ясно от пост на фондацията.

https://www.facebook.com/pilon.rozhen/posts/pfbid0q1xziUx718NFnbEmiQ54kiYU1S2ecf4qwowGUEuurXsHQU9W3T4v6xcJ45K75vbDl

Очаква се обичаната от поколения наши сънародници звезда да изнесе първия си концерт на поляна – на Роженските поляни в Родопите, когато в средата на юли тази година ще се издигне най-високият флаг в страните от Европейския съюз, посочват организаторите.

В основата на пилона ще бъде поставена капсула на времето. Общественици, спортисти, учени, творци и граждани, милеещи за България, ще завещаят посланията си към бъдещите поколения, допълват от фондацията.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.