Сигнализирай!

Европейската прокуратура проверява ремонта на "Графа" (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
28.02.2023 г.
33
0

Европейската прокуратура проверява ремонта на "Графа". Това заяви пред БНТ регионалният министър Иван Шишков.

Европейската прокуратура е започнала проверка на ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев". Тя е изискала от Министерството на регионалното развитие и благоустройството цялата документация по образуваната от ведомството проверка на ремонта.

Проверката на европейските прокурори е започнала преди месец и половина-два.

"Направихме проверки във връзка с плащането на европейските средства, които трябва да бъдат изплатени на Столична община. Знаете, че резултатите на част от тези проверки не бяха добри - например, кръстовището с ул. "Иван Шишман", има и пропадания на места. Проверките на европейската прокуратура са свързани с начина, по който са изразходвани и ще бъдат изразходвани европейските средства – как е извършен ремонтът и дали са спазени всички правила", поясни той.

В момента МРРБ и Столична община работят по мерки за отстраняване на проблемите при ремонта на центъра на София. Шишков добави, че ремонтните дейности все още са в гаранция и строителите могат да възстановят пропуските.

Вандали били виновни за ремонта на ремонта на „Графа”, според проектанта (видео)

Припомняме, че ремонтът на "Граф Игнатиев" започна на 7 май 2018 г. и продължи над година. След това на няколко пъти се налагаше да се извършат допълнителни ремонтни дейности заради некачествена работа.

Заради целия казус тогавашният зам.-кмет на София Евгени Крусев беше обвинен в длъжностно престъпление. Прокуратурата отсъди, че той е облагодетелствал фирмата изпълнител на ремонта "Джи Пи Груп" АД за сметка на Столична община. Върховният касационен съд обаче го оправда окончателно по това обвинение.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.