Сигнализирай!

Пропагандни бригади ще повдигат бойния дух на руските войници

Gospodari.com
Gospodari.com
28.02.2023 г.
15
0

Пропагандни бригади ще повдигат бойния дух на руските войници.

Министерството на културата на Руската федерация и Министерството на отбраната създават „агитационни“ бригади, които ще включват артисти „от различни региони, от различни жанрове и на различни възрасти“. Това съобщава Deutsche Welle, цитирайки руския министър на културата Олга Любимова.

В ефира на телевизионния канал "Россия-24" Любимова коментира, че самите артисти са помолили да им се даде възможност „да участват, да помагат на общата кауза с това, което умеят и обичат да правят“.

Снимка: kremlin.ru

Все още не е ясно кои артисти и групи ще участват в бригадите. Медиите припомнят, че част от руските изпълнители са напуснали Руската федерация в знак на несъгласие с войната на Русия в Украйна. Други обаче се включват в събития, организирани от властта. Наскоро Юлия Чичерина и Вадим Самойлов са били в район на бойни действия.

https://www.youtube.com/watch?v=zRjQNECbKfs

"Повишаване на бойното настроение"

Още през октомври миналата година източници на вестник „Ведомости“ съобщиха, че по нареждане на заместник-ръководителя на президентската администрация Сергей Кириенко към военните части, където се обучават мобилизираните, се организират агитационни и пропагандни бригади. Според един от събеседниците на изданието такива бригади е трябвало да се занимават с „повишаване на бойния дух“ на наборниците. В тези дейности са включени преподавател, представител на „Бойното братство“, депутат и творчески екип.

Създаването на най-популярната от тези групи - пропагандният екип на Русское радио, бе обявена на 28 септември. Екипът включва групата „Земляне“, Григорий Лепс, Николай Басков, Полина Гагарина, Олег Газманов, Лариса Долина и други. Те вече са имали няколко участия, коментират медиите.

Русия праща музиканти на фронтовата линия с Украйна

По-рано Министерството на културата на Руската федерация обяви "деградацията на Европа" и "единството на обществото около подкрепата на армията" за приоритетни теми за руското кино.

Слабият боен дух продължава да е сериозен проблем за по-голямата част от руските сили. И усилията на творческите бригади едва ли ще помогнат.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.