Сигнализирай!

Сблъсъци в Атина след влаковата катастрофа край Лариса (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
01.03.2023 г.
26
0

Сблъсъци в Атина след влаковата катастрофа край Лариса в Централна Гърция.  

Недоволни се събраха пред сградата на железопътната компания, чиято композиция участва в катастрофа с повече от 40 загинали, предава NOVA.

Сериозни сблъсъци е имало между полиция и демонстранти в гръцката столица. Силите на реда са използвали сълзотворен газ срещу протестиращи, които хвърляли камъни по сградата на частната железопътна компания.

https://twitter.com/GeorgeMourmour2/status/1630984683826577444

Недоволните, предимно млади хора, поискаха адекватни и бързи решения от властите и заявиха, че в четвъртък планират да бойкотират движението на влаковете в цялата страна.

Припомняме, че гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис обяви тридневен национален траур за загиналите в тежката челна катастрофа между пътнически и товарен влак в Северна Гърция.

Първа оставка след смъртоносната влакова катастрофа в Гърция

https://twitter.com/DailyWorld24/status/1631000781338943488

Правителственият говорител Янис Иконому съобщи, че от първия момент целият държавен механизъм е бил мобилизиран и повече от 500 служители работят на терен. Там се намират също министрите на здравеопазването и транспорта, които са в Координационния център на гражданската защита.

Много от пътниците във влака от Атина за Солун са били студенти, които са се връщали у дома след дългия уикенд от карнавалните празненства.

Ясна е най-вероятната причина за тежката влакова катастрофа в Гърция (видео)

Инцидентът е станал край Лариса в Централна Гърция. Международен пътнически влак, пътуващ от Атина за Солун, се е блъснал с висока скорост в товарен влак. Това съобщи губернаторът на област Тесалия. По думите му двата влака буквално са летели един срещу друг на един и същи коловоз.

Гръцкият транспортен министър Костас Караманлис обяви в изявление, че подава оставка.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.