Сигнализирай!

Фенове в Белгия хвърляха мъртви плъхове по съперници-инвалиди (снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
17.04.2023 г.
23
0

Фенове в Белгия хвърляха мъртви плъхове по съперници-инвалиди. Необичайният и не особено здравословен прийом бе използван от привержиниците на "Шарлероа" в дербито срещу големия съперник на отбора "Стандарт" Лиеж. При това те са атакували трибуната за семейства и хора с ограничена подвижност. В социалните мрежи веднага се появиха снимки на труповете на гризачите, а гледката определено не е за всеки.

В дните преди мача те вече загатнаха за своята враждебност в социалните мрежи. Ултрасите сравняваха колегите си от "Стандарт" с плъхове. "След наводненията, а още повече след ускорените работи по трамвайния транспорт в Лиеж, плъховете са на свобода. Жителите на Лиеж, които се разхождат през деня или вечер по улиците на "Сите Арденте", са го забелязали", написаха те, пише MARCA.

https://twitter.com/101ULTRAS/status/1647643980580962304?s=20

От гранда от Лиеж бяха много възмутени: "Някои "привърженици" на Шарлероа са хвърляли мъртви плъхове по посока на Т2. Не става дума за един или два плъха, а за десетина. Надяваме се, че Лигата ще действа. Нашият клуб ще подаде жалба, а асоциациите на животните ще се включат.", пише на страницата на привържениците на Стандарт във Facebook. "Фенове с качулки, облечени в костюми на дератизатори, хвърлиха тези плъхове по посока на Т2, трибуна, заета от семейства и хора с намалена подвижност.", заяви отвратен привърженик на "Стандарт" пред телевизия RTL-Tvi.

Пиян фен нападна талисман – полицията го издирва (видео)

От клуба смятат да уведомят органите на властта за нехигиеничния инцидент. Както е добре известно, плъховете са едни от най-големите разпространители на зарази за човека.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.