Сигнализирай!

БСП ще обсъждат дали да подкрепят правителство на Мария Габриел (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
15.05.2023 г.
20
0

Номинираната за министър-председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел се срещна днес с представители на БСП. На срещата също присъстваха Бойко Борисов и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Kандидат-премиерът предложи съставянето на експертно правителство с ясен мандат. На това Нинова отговори с "Няма да Ви е лесно."

Ръководството на ПП-ДБ ще обсъжда подкрепа за Мария Габриел

източник: bulphoto

Лидерът на БСП твърди, че ключовите приоритети на партията са работещо редовно правителство и парламент с приет бюджет. След това седи приемането на законите по плана за устойчивост и развитие, членството в Шенген и съдебната реформа. Нинова остави отворена и възможността за промяна в Конституцията. Нито дума нямаше нито за "джендър идеология", нито за "руски мир", но тези неща си ги знаем - няма защо да очакваме да се коментират на среща в присъствието на медиите.

Проблемно остава приемането на страната ни в Еврозоната. Според Нинова "приемането на еврото през 2025 г. няма как да стане", както и дефицитът да стане 3%.

Като главна червена линия Нинова посочи доставките на оръжие за Украйна.

Накрая тя каза, че утре от БСП ще сформират национален съвет, на който ще направят допитване за сформирането на национално правителство.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.