Сигнализирай!

Ето кой сериал счупи рекорда за най-ниска оценка от зрителите

Gospodari.com
Gospodari.com
15.05.2023 г.
10
0

Ето кой сериал счупи рекорда за най-ниска оценка от зрителите в историята на телевизията. Става въпрос за документалната драма Queen Cleopatra, излъчван по Netflix.

Queen Cleopatra проследява живота на кралица Клеопатра VII, която е изиграна от британската актриса Адел Джеймс. Още преди премиерата си сериалът предизвика бурни спорове в Египет, като много египтяни осъдиха изобразяването на Клеопатра като цветнокожа жена, пише Булевард България.

От пускането си поредицата събира само негативни мнения. Според рейтинга в платформата за ревюта на филми и сериали Rotten Tomatoes документалната драма е с едва 2% зрителско одобрение при над хиляда ревюта, съобщава Forbes.

Това е "най-ниският възможен резултат, регистриран някога" в историята на Netflix, въпреки че сериалът попада в списъка с 10-те най-гледани неща в момента в платформата.

Отзивите от критиците също са изключително ниски - 13%.

https://www.youtube.com/watch?v=IktHcPyNlv4&t=1s

Дискусията около продукцията беше изцяло фокусирана около споровете за това дали Клеопатра изобщо е била цветнокожа "африканска кралица". Според историците тя е последната царица от Птолемеите - гръкоезичната династия с македонски произход. Египтяните се обидиха на това, че сериалът не следва историческите факти въпреки че претендира да е в документалния жанр.

Създателят на сериала защити избора на актьори:

https://twitter.com/Gharavi/status/1656945990606176256

"Самият факт, че е отбелязан като документален филм и не предоставя реален образ, прикрепен към това, което казва науката, го кара да заслужи най-ниската оценка", пише фен в рецензията си.

"Ако харесвате лошата актьорска игра, това е вашето нещо! Обичам исторически документални филми, но това беше болезнено да се гледа", пише друг.

Нов сериал на Netflix счупи зрителския рекорд (трейлър)

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.