Сигнализирай!

Нигерийка постави нов рекорд за най-дълго готвене (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
16.05.2023 г.
34
0

Нигерийка постави нов рекорд за най-дълго готвене. Предишният рекорд от 87 часа и 45 минути държеше индийският готвач Лата Тондон.

Ето кой сериал счупи рекорда за най-ниска оценка от зрителите

Нигерийският готвач Хилда Баси постави нов световен рекорд за най-дълго време, прекарано в готвене без прекъсване. Това съобщиха от Ройтерс. Oпитът за подобряване на световния рекорд стартира миналият четвъртък. Предишният рекорд от 87 часа и 45 минути държеше индийският готвач Лата Тондон.

В продължение на 100 часа Баси готви без прекъсване в нигерийския град Лагос. Тя се превърна в национална сензация. Докато хиляди местни жители и множество известни личности поощряваха Баси ден и нощ на живо, много други зрители проследиха събитието в реално време онлайн.

снимка: Africa News

С този рекорд нигерийката иска да представи трудолюбивостта и непоколебимостта на нигерийската младеж. А също и да превърне събитието в кампания за подкрепа на младите африкански жени, които са пренебрегвани от обществото. „Дори когато става въпрос за компаниите, с които искаш да готвиш, все едно трябва да изминеш допълнително време, за да те вземат на сериозно“, каза Баси. Тя добави, че също се надява светът да научи повече за нигерийската кухня.

Носителката на новия рекорд приготви десетки нигерийски деликатеси – от супи до яхния и различни протеинови ястия. Едно от най-емблематичните западноафрикански ястия, наречено Джолоф ориз, също беше част от менюто.

Позволени са били само петминутни почивки на всеки час, както и по една едночасова почивка на всеки 12 часа, за да има възможността да си вземе душ и да премине медицински проверки. „Устремът, амбицията и издръжливостта на Хилда предизвикаха голям интерес към уникалността на нигерийската храна“, каза президентът на Нигерия - Мухамаду Бухари.

Световните рекорди на „Гинес“ заявиха, че първо трябва да прегледат всички доказателства, преди официално да потвърдят новия рекорд.

Видео: Africa News

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.