Сигнализирай!

Русия бомбардира Украйна с бетонни бомби

Gospodari.com
Gospodari.com
20.05.2023 г.
21
0

Русия бомбардира Украйна с бетонни бомби. Бойната глава на руската ракета, която прелетя през декември в Полша и беше открита едва през април, се оказа направена от бетон. Ръководителят на полската президентска канцелария заяви това пред журналисти.

Това уточнява Би Би СИ, информацията цитира и News.

Русия обяви за издирване прокурора, издал международна заповед за ареста на Путин

"Що се отнася до бойната глава, мога да кажа, че тя е намерена и се проучва от съответните институции. Това е специална бойна глава, защото е направена от бетон", заяви Павел Шрот. Той е ръководител на канцеларията на полския президент, пред радио RFM FM.

Шрот предположи, че ракетата е била предназначена да служи като примамка за украинската противовъздушна отбрана.

"Но тази ракета не може да лети без бойна глава, затова някой е инсталирал на нея този връх на руското инженерство", цитира Шрот агенция ПАП.

Според полските военни руска ракета е навлязла във въздушното пространство на Полша от Беларус по време на масирания руски ракетен удар срещу Украйна на 16 декември. Полски специалисти са наблюдавали полета ѝ, но са я изгубили от поглед близо до Бидгошч, на 400 км от границата с Беларус.

Намерена е едва в края на април. Местен жител случайно се натъква на нея в гората на 15 километра от Бидгошч. След това експерти от Технологичния институт на полските военновъздушни сили стигат до заключението, че това е крилата ракета Х-55. Тя е имала бетон вместо бойна глава.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.