Сигнализирай!

Бездомно куче нападна и уби домашен любимец в Димитровград (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
22.05.2023 г.
31
0

Бездомно куче в Димитровград се нахвърли върху домашен любимец и го уби, съобщава bTV.

Агресивното куче поваля и собственичката, като инцидентът се случва в центъра на града, на метри от полицейското управление.

Възрастната жена излиза на сутришна разходка с домашния си любимец, когато агресивното животно го напада. Собственичката се опитва да го спаси, като го вдига във въздуха, но бездомното куче се нахвърля и върху нея и я поваля на земята.

На помощ идват очевидци, но за съжаление не успяват да спасят на време пострадалото куче.

"Първо чух лаенето на кученцето. След това се показахме на терасата и вече видяхме как се опитват да махнат голямото куче от жената. За първи път виждаме това куче, голямо беше.", споделя Марина Иванова, съседка на потърпевшата.

Тончо Милев

Кучета нападнаха баба, внуче и куче в столичен квартал (видео)

В последствие кучето е прибрано в приют и поставено в изолатор.

"Ще изчакаме един-два дни да видим дали няма да го потърси стопанин. След това ще бъде кастрирано, обезпаразитено и ще му бъде сложен микрочип, както е цялата процедура по закон. Кучето не е агресивно към хора и е заловено без да се прилага упойка.", разказва управителят на Общински приют за безстопанствени кучета - Димитровград Тончо Милев.

По думите му не става въпрос за безстопанствено куче, а най-вероятно такива кучета биват изхвърлени от стопаните си, които се събират около пазара, който се провежда в града през уикендите.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.