Сигнализирай!

Руснаците вече ще почиват само в неделя

Gospodari.com
Gospodari.com
22.05.2023 г.
22
0

Руснаците вече ще почиват само в неделя. Причина за това са наложените санкции върху страната заради войната в Украйна.

Това съобщи близкият до Кремъл в. "Известия", цитиран от "Сега".

Путин усеща, че времето му свършва

Според медията, в Русия е предложено да се въведе шестдневна работна седмица. Това гласи обръщение на Асоциацията на предприемачите за развитие на бизнес патриотизма "Аванти" към ръководителя на Министерството на труда Антон Котяков.

Заради западните санкции, броят на ограничителните мерки е нараснал значително, което е увеличило тежестта върху икономическия сектор.

В изялението се посочва, че:

"Благодарение на ясните действия на правителството и Централната банка руската икономика и национална валута не само устояха на удара, но и демонстрираха устойчивост на стрес. Въпреки това нашата финансова и икономическа система все още се нуждае от допълнителни инвестиции".

Според авторите, увеличаването на работната седмица ще спомогне руската икономика да стане по-силна пред днешните предизвикателства. Както и да се постигнат целите, набелязани от руския президент Владимир Путин за 2023 г.

По-конкретно, ще се търси технологичен и промишлен пробив. Ще бъде направен и опит да се укрепи икономическият суверенитет и да се намали зависимостта от чуждестранни институции.

В материала се припомня, че по време на Втората световна война руснаците вече са работили шест или дори седем дни в седмицата. След войната работният ден постепенно е намален на седем часа при шестдневна работна седмица, а след това през 1967 г. е въведена петдневна работна седмица с осемчасов работен ден.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.