Сигнализирай!

Уволниха хирург, след като накарал болнична чистачка да му помогне с ампутация

Gospodari.com
Gospodari.com
22.05.2023 г.
22
0

Немска болница уволни хирург, след като разбира, че е използвал една от чистачките, за да му помогне с ампутацията на пръст на крака на пациент, съобщава сайтът LADbible.

По информация на местното немско издание Allgemeine Zeitung инцидентът е станал през 2020 г. Първоначално хирургът се е разминал с предупреждение. В последствие обаче е уволнен от позицията си в Медицинския център на университета Майнц в Западна Германия.

Местният вестник не потвърждава дали чистачката също е била уволнена от болницата.

За щастие процедурата не е довела до усложнения за пациента. Болничните власти потвърждават, че чистачката е държала крака му и е предложила тампон на хирурга.

източник: istockphoto

Руски хирург прави патриотични силиконови гърди (видео)

Подобна рутинна процедура може да бъде извършена самостоятелно. Хирургът избрал помощта на чистачката, въпреки че операцията се е състояла посред бял ден в медицинско заведение, пълно с лекари.
Пациентът, който е бил под местна упойка, е станал неспокоен, докато хирургът се е готвил да отстрани малкия пръст на крака му. Поради това медикът решил да извика чистачката.

Операцията е трябвало да бъде извършена от двама лекари, но единият от тях е бил извикан по спешност.

Главният изпълнителен директор на болницата Норберт Пфайфър каза пред Allgemeine Zeitung, че хирургът е решил да продължи с рутинната процедура, въпреки че не е имал квалифициран асистент.

За съжалениe на лекаря чистачката е забелязана в операционната зала с окървавени марли в ръцете си.

Пфайфър подчерта, че университетската болница дълбоко съжалява за „индивидуалното неправилно поведение и провал на специалиста и старши лекар“.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.