Сигнализирай!

Москва започна да разполага ядрени оръжия в Беларус

Gospodari.com
Gospodari.com
25.05.2023 г.
37
0

Москва започна да разполага ядрени оръжия в Беларус. Руските ядрени оръжия вече могат да бъдат официално разположени в Беларус, след като двете страни подписаха споразумение, съобщи NOVA. Контролът върху оръжията ще остане в ръцете на Москва.

Сделката бе договорената по-рано от руския президент Владимир Путин и беларуския президент Александър Лукашенко. С подписването на споразумението тя вече става официална.

Западът на няколко пъти осъди използването на ядрени оръжия като метод за заплаха и определи действията на Русия като неразумни.

Снимка: iStock

Междувременно наемниците от Вагнер започнаха да се изтеглят от Бахмут. Собственикът на паравоенната организация Евгений Пригожин каза, че обявеният по-рано срок до края на месеца ще бъде спазен. Позициите би трябвало да бъдат заети от редовната руска армия.

Ръководителят на “Вагнер”: Елитът в Русия да се готви за революция (видео)

Украйна потвърди, че вижда ротация на бойни части на някои места. Според украинците редовната армия сменя наемниците в покрайнините на Бахмут, но Вагнер остават в самия град.

Двете групи бойци, които поеха отговорността за навлизане в граничния руски Белгородски район, се похвалиха с успеха на своята операция.

Бойците опровергаха твърденията на Москва за десетки жертви и заявиха, че са демонстрирали слабост на руската отбрана. Общо били дадени двама убити и 12 ранени. Командирът на Руския доброволчески корпус се закани, че ще има нови операции на руска територия.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.