Сигнализирай!

Политици от ПП-ДБ са били записвани от службите, обяви Кирил Петков (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
25.05.2023 г.
22
0

Политици от ПП-ДБ са били записвани от службите, обяви Кирил Петков. В изявление в четвъртък вечерта съпредседателят на ПП информира за „активно мероприятие срещу коалицията ПП-ДБ и възможността за съставяне на редовно правителство“, предаде NOVA.

Публични убийства в чужди държави, записи на политици, опити за шантаж и манипулации, опити за предизвикване на международни скандали. Някой иска да спре съдебната реформа и реформата в службите. Да попречи на България да има стабилно правителство. Някой иска „дълбоката държава” да остане непоклатима”, заяви Петков.

https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/784664540059353?locale=bg_BG

Той подчерта, че политици от коалицията са били записвани по време на работни срещи в парламента и офисите на партията, по време на Изпълнителен, Национален съвет и срещи в Народното събрание. Записи са правени както на хора от ПП, така и на хора от ДБ. Използвани са записващи устройства, извадки от видео разговори и телефони. Според Петков тези действия са работа на службите и „дълбоката държава“ с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство. „Службите знаят, че ако се състави правителство, ще сменим техните ръководства. Но ще направим дълбоки реформи, които целят изкореняването на превзетите хора, служители, отдели”, коментира Кирил Петков.

И допълни: „Прокуратурата също знае, че минат ли настоящите законови промени, може да бъде прочистена от дълбокото задкулисие. Службите и прокуратурата знаят, че е дошло време разделно - или ние ще успеем да сменим тях, или те ще разбият нас и България и тя ще остане една превзета държава”.

Снимка: стопкадър/видео NOVA

Петков посочи, че като инструмент за това е използван „емоционално нестабилен политик” - Радостин Василев, който се разследва от Гешев.

Той е ядосан, че не беше предложен за министър на спорта в новия кабинет. Лично се е похвалил, че за тези свои действия има подкрепата на държавни центрове на власт, които не искат създаване на правителство. Похвалил се е, че има лица от тъмния сектор, които го подкрепят”, поясни Петков.

Съпредседателят на ПП обяви, че нереалистичната надежда на Радостин Василев е да започне свой политически проект. Като „помогне да взриви държавата”.

Радостин Василев напуска “Продължаваме промяната”

Кирил Петков твърди, че записите представляват внимателен избор и сглобяване на отделни фрази, думи и изрази, извадени от контекст. Те са били целенасочено сглобени, за да създадат внушение и манипулация. Петков говори и за внушения за политически натиск от Европа, свързани с Урсула фон дер Лайен, Шарл Мишел и международни политици с цел създаване на дипломатически скандал.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.