Сигнализирай!

Близо 12 000 души са поискали да бъдат вписани в регистъра за хазартно уязвими

Gospodari.com
Gospodari.com
13.06.2023 г.
15
0

Близо 12 000 души са подали заявление за вписване в регистъра на хазартно уязвимите от средата на декември 2022 г. до момента, по данни на Националната агенция за приходите (НАП), пише "Дневник".

Става въпрос за хора, които имат или биха могли да развият хазартна зависимост. До регистъра имат достъп ограничен брой служители, определени от шефа на НАП.

източник: istockphoto

Меморандум за социално отговорна реклама подписаха компании от хазартния сектор

За улеснение на бизнеса, НАП разработи е-услуга на своя е-портал, която предоставя директен достъп до регистъра. Чрез нея хазартните оператори могат да обменят информация пряко и автоматично с приходната агенция. 

От НАП напомнят, че всеки, който смята, че не може да контролира времето, прекарано в хазартни игри, и средствата, които изразходва за тях, може да подаде искане за вписване в регистъра.

Документът може да се внесе на място в офис на НАП или да се изпрати по имейл nap@nra.bg, като в този случай трябва да е подписан с квалифициран електронен подпис (КЕП). В искането може да се посочи конкретен период, за който да се извърши вписването, но не по-кратък от две години.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.