Сигнализирай!

"Достижения" на най-големия икономически форум в Русия се оказаха дефектни (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
18.06.2023 г.
26
0

"Достижения" на най-големия икономически форум в Русия се оказаха дефектни. Събитието в Санкт Петербург предизвика учудване и смях, пише Сега. Форумът е международно събитие, но за първи път от 8 години единственият чуждестранен лидер бе президентът на Алжир Абделмаджид Тебун. Основният чуждестранен гост бе делегацията от ОАЕ начело с шейх Мохамедо ибн Зайед ал-Нахайян, който обаче не се появи на панела с руския президент Владимир Путин. Дори лидерите на някои бивши съветски републики, които традиционно посещават форума, тази година предпочетоха да останат вкъщи.

Може би затова вместо технологични пробиви този път на форума, на който преди гости бяха Ангела Меркел, Еманюел Макрон, Си Дзинпин и др., бяха демонстрирани куп "успехи в заместването на ембаргови стоки". Това доведе до искрен смях и учудване дори у най-големите привърженици на самодостатъчността на Русия.

Вижте някои от най-големите "открития":

Дроновете - копирани от "Алиекспрес"

Една от най-рекламираните стоки бяха новите технически комплекси за руската армия. На първо място това бе новият модел дронове "Патриот К30Т", които се оказаха точно копие на дрона на китайската компания Autel Robotics - EVO II Pro V3, облепен с руски етикети. Китайският оригинал струва 2 500 долара, руският - неизвестно колко. Това предизвика взрив от негодувание сред прокремълските военни кореспонденти.

https://twitter.com/RussianLife2023/status/1669084019571433476

Говори Жириновски

Хит на форума бе "политическият алгоритъм Жириновски" - своеобразен изкуствен интелект, който се учи от видео с изказвания на покойния лидер на ЛДПР. С гласа на Жириновски тя отговаря на поставените ѝ въпроси. "За първи път в нашата история заговори цифров ученик на известен политик. Този уникален изкуствен интелект, попил цялото научно и политическо наследство на основателя на ЛДПР, обучен на събрани от студентите съчинения от масивното наследство на Жириновски. Интелект, способен да мисли и разсъждава като Владимир Волфович, ще стане наставник и съветник за действащите политици, младежи, а и за всеки жител на страната", се казва в официалното представяне на проекта.

И тук обаче не мина без конфуз. На въпрос какво да се прави с Украйна, "Жириновски" отговори, че "трябва да се затворят границите", "да престанем да я храним" и "да я оставим на мира".

Путин потвърди прехвърляне на ядрено оръжие в Беларус

Видео: Telegram/ SBelkovskiy

"Лада" със собствено мнение

Проблем и при демонстрацията на новата Lada Aura. Руският министър на финансите Антон Силуанов лично се отправи да тества новото чудо на руската автоиндустрия. Първото кръгче бе успешно. При второто, когато зад волана се качи шефът на Сбербанк Герман Греф обаче, машината отказа да запали. "Счупихте машината", описа се да се пошегува Греф. "Какво да правиш - прототип", откликна шефът на производителя "Автоваз" Максим Соколов, който неуспешно се опитваше да подкара машината.

Видео: Telegram/ ButusovPlus

Усмивки предизвикаха "роботизираните мечки" от щанда на Башкирия, които се оказаха просто аниматори, облечени като роботи.

Видео: Telegram/politcircus

"Роботите" обаче бързо бяха засенчени от руски богатири от организацията "Най-силната нация в света" от Сибир, които надуваха гумени грейки и късаха тенисни топки под песента "Аз съм руснак!" Спектакъл, който доскоро можеше да се види само на селски панаири.

Видео: Telegram/MirovichMedia

Не пропуснаха да се изявят и други "звезди" на руското икономическо чудо, макар да не беше много ясно какво общо има тяхната продукция с технологиите. Така например известната певица Анита Цой демонстрира ексклузивната си линия "зеленчукови консерви".

https://twitter.com/upakovanoru/status/1669263394770132993

Нейните колеги Николай Басков и Григорий Лепс обещаха щедри премии на руските военни за всеки унищожен на фронта танк Leopard. А Филип Киркоров се появи в идиотски костюм, за да обясни, че в никакъв случай няма да се откаже от хонорара си, когато пее за армията.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.