Сигнализирай!

Ето кой е новият шеф на СДВР

Gospodari.com
Gospodari.com
19.06.2023 г.
86
0

Ето кой е новият шеф на СДВР. Става дума за Любомир Николов.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов и неговият заместник Стоян Темелакиев представиха пред Столичната дирекция на вътрешните работи новия директор. Това съобщиха преди минути от институцията.

Директорът на СДВР напуска

Министър Стоянов пожела успех. Той увери, че старши комисар Николов има опита и компетентността да ръководи "една сложна дирекция, каквато е СДВР".

Визитка

Старши комисар Любомир Николов завършва висшето си образование в УНСС, специалност "Икономика на търговията“ през 2002 г. А през 2018 г. придобива магистърска степен по същата специалност.

Работи в системата на МВР от 2001 г. Преминал е през всички оперативни нива в системата - разузнавач в сектор Икономическа полиция“-СДВР и в сектор „Фалшификации“ в ГДБОП, началник сектор и началник отдел в ГДБОП. От юни 2021 г. е заместник директор на главната дирекция. 

От февруари до април 2023 г. временно е преназначен на длъжност директор на ОДМВР Хасково, след което отново изпълнява длъжността заместник-директор на ГДБОП.

През годините многократно е награждаван с писмени похвали, обявяване на благодарност, колективна и индивидуална награди, както и с почетни знаци на МВР III-та, II-ра и I степен от министъра на вътрешните работи, посочват от пресцентъра на СДВР.

Миналата седмица стана ясно, че тогавашният директор на СДВР Калоян Милтенов напуска. Стоянов казва, че лично той не вижда никаква драма в това, че Милтенов иска да се оттегли от директорския пост. 

“Той е изключителен професионалист, ще направя всичко възможно той да остане в рамките на МВР и да бъде част от моя екип. Неговата позиция ще заеме познат за системата човек. Той е част от СДВР и няма да бъде изненада за никого”, заяви министърът пред журналисти.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.