Сигнализирай!

НАТО няма да покани Украйна за присъединяване

Gospodari.com
Gospodari.com
20.06.2023 г.
23
0

НАТО няма да покани Украйна за присъединяване. Поне не сега - в средата на идния месец юли във Вилнюс. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс  Столтенберг след среща с германския канцлер Олаф Шолц в Берлин, предаде БНР.

Президентът на Франция доказа, че може да пие бира на екс (видео)

Йенс Столтенберг

Въпреки това ще бъдат обсъдени възможностите за сближаване на Украйна с НАТО.

По време на срещата си с германския канцлер Олаф Шолц Йенс Столтенберг предупреди да не се приема, че относно войната в Украйна може формално да се стигне до мирно споразумение: "Ние всички искаме тази война да свърши. Но мир не може да означава просто замразяване на конфликта и приемане на сделка, диктувана от Русия. НАТО не е част от този конфликт. Ние подкрепяме Украйна в нейната самозащита", добави той.

Столтенберг приветства плановете на Германия от следващата година да отделя 2% от брутния си вътрешен продукт за отбрана. Според Столтенберг една успешна контраофанзива на Украйна предлага добра основа за преговори с Русия. "Украйна има право да освободи собствената си страна и контранастъплението вече е в ход. Колкото повече земи успеят да освободят украинците, толкова по-силна ще бъде тяхната позиция на масата за преговори", заяви още той.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.