Сигнализирай!

"Левски" започна с нов треньор и сериозни амбиции (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
21.06.2023 г.
27
0

"Левски" представи новия старши треньор Николай Костов. Той даде съвместна пресконференция с изпълнителния директор Даниел Боримиров, на която представи екипа си и заяви, че очаква подкрепата на феновете, играчите и ръководството.

Снимка: Асен Тонев/БТА (ПБ)

'"Имам много време, в което да разговарям. Искам да представя екипа, с който ще работя Божидар Митрев – треньор на вратарите, Тимур Скорак – кондиционен треньор, Кирил Настаренков – помощник-треньор. Поканил съм Саид Ибраимов и се надявам в най-скоро време да се включи в нашия екип", бяха първите думи на Костов като треньор на "сините".

Снимка: Асен Тонев/БТА (ПБ)

Знам в какъв момент попадам в "Левски". Имам предстартово вълнение. Мога да заявя, че поемам цялата отговорност, защото съм имал цялото време на света да мисля и да преценявам и знам каква ми е отговорността. Очаквам да бъда подкрепен от феновете, защото това е много важно за мен. Очаквам да бъде подкрепен и от играчи и от ръководство. Надявам се да имаме добра работна среда", продължи той.

"Разговорите с ръководството са продължили толкова, колкото трябва. Нека да си дадем време да започнем да работим, защото тепърва ще трябва да се опозная с футболистите. Трябва да се запозная с играчите. Наистина много се вълнувам за първия си ден“.

"Схемата на игра зависи от трансформациите на състава. Вече дори не говорим за схеми на игра в съвременния футбол, защото отборите се развиват на определени етапи. Схемата на игра най-вероятно няма да бъде запазена. Отборът ще трябва да промени поведението си. "Левски" трябва да владее топката през голяма част от времето. Моята цел номер 1 ще бъде владението на топката“.

Румънци, литовци и северномакедонци на пътя на родните отбори в Европа

Костов коментира и жребия за евротурнирите.

"Доволен съм, но нека да обърнем внимание на нашата подготовка. Всяка възможност, която имаме ще се опитаме да я вземем в Европа".

"За мен е важно да бъда приет от играчите, ние с футболистите трябва да извървим тежък път и да се справяме с трудностите. Трябва да убеждаваме публиката да ни вярва с играта си. Аз знам, че съм подценяван. Напрежението идва от там, от където не очакваш. Надявам се да бъда подкрепен и от журналистите“, завърши Николай Костов.

Снимка: Асен Тонев/БТА (ПБ)

В същото време Левски“ стартира подготовка за сезон 2023/2024 г. Старши треньорът на „сините“ Николай Костов изведе група от 19 футболисти за първото занимание на тима. Допълнителна почивка получиха националните състезатели, които ще се присъединят към своите съотборници на 27 юни. В четвъртък, 22 юни към тима ще се присъедини Николай Михайлов.

Видео: ЛевскиТВ

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.