Сигнализирай!

Освободиха полицаите, арестувани за укриване на престъпление

Gospodari.com
Gospodari.com
29.06.2023 г.
19
0

Освободиха полицаите, арестувани за укриване на престъпление, предаде Дарик. Припомняме, че петима бяха задържани вчера при акция на Дирекция "Вътрешна сигурност" и СДВР.

Полицаите са от СДВР, част от тях работят във Второ РПУ. Те са били свързани с прикриване на катастрофа, която е станала в нощта срещу 4 юни в квартал „Надежда“.

Говори свидетел на катастрофата, прикрита от полицаи (видео)

Тогава 25-годишен шофьор е карал с много висока скорост в насрещното. Последвал е
сблъсък с моторист и два паркирани автомобила.

Твърди се, че след инцидента полицаите са опитали да прикрият катастрофа срещу 10 000 лева. Срещу получаването на тази сума записали в документацията, че не са открили водача на мястото на инцидента.

Полицаите са освободени, защото е изтекло 24-часовото им задържане по Закона за МВР и не са им повдигнати обвинения.

Производство от Софийската районна прокуратура се изпраща в Софийската градска прокуратура, която е компетентна да разследва корупционни престъпления.

Криминалист за полицаите с подкуп: Това няма как да се случи без покровителство от шефовете (видео)

Чувство за безнаказаност и господство над положението. Подозирам, че не е единствен случай, а чувство за рутина. Годините отрицателен подбор водят до това, че в системата има хора, които не притежават моралните качества да са служители на МВР. Без покровителство на някой началник на средно ниво, това няма как да се случи“. Така коментира криминалистът Иван Савов случая с прикритата от полицаи катастрофа тази сутрин пред NOVA.

По думите на Савов е много трудно да се докаже получаването на парите, но не е невъзможно. „Доказването на корупционни практики винаги изисква използването на СРС, белязване на парите или нещо друго. Знаем, че има камера, която ги е заснела. Не сме сигурни до каква степен обаче това ще изиграе решаваща роля за разплитане на казуса”, посочва криминалистът.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.