Сигнализирай!

Англичани се оплакаха от грубости в заведение в Слънчев бряг

Gospodari.com
Gospodari.com
30.06.2023 г.
24
0

Англичани се оплакаха от грубости в заведение в Слънчев бряг. Британски туристи са станали жертва на грубо отношение, придружено със заплахи и удари от собственик на заведение в Слънчев бряг. Това се твърди в публикация в социалните мрежи, придружена с видеоклипове от ранните часове на 29 юни, заснети от потърпевшите. Тя обаче вече е недостъпна.

С Дневник се е свързал Росен Георгиев, който разказва, че трима младежи са посетили заведение Beach Bar Mania в курорта. Обяснява, че е бивш колега на бащата на едно от момичетата в компанията, която е разказала пред него за неприятната ситуация.

Снимка: iStock

Сблъсък заради грешна сметка

На тръгване след посещение в заведението младежите са поискали да платят сметката си с карта, но момичето било таксувано вместо с 15 лв., каквато твърдят, че е била стойността на сметката, с 97 британски лири (220 лв.) Клиентите са поискали да отменят транзакцията и са предложили да я направят наново или да платят в брой. Но при опит да говорят със собственика, той ударил едно от момчетата в групата.

"После сядат спокойно да обсъдят нещата и да оправят транзакцията, но видимо неадекватен собственикът хваща и хвърля едното момиче на земята", разказва Росен Георгиев, който описва историята и във фейсбук и публикува в социалната мрежа кадри от сблъсъка.

В един от видеоклиповете се вижда как британците разговарят с българин, който по информация на "Дневник" е съпруг на управителката на заведението, и го призовават да седнат на масата спокойно. Българинът обаче заявява на английски, че няма да седне, а след това видимо изнервен казва на български: "След малко ще ти шибна един", след което им крещи да млъкнат и ги гони от помещението.

Снимка: iStock

Разминаване с полицията

В съобщение до "Дневник" той казва, че е била повикана полиция, служителите на реда са гледали видеокадрите, но не са направили нищо.

"Казали им да отидат да подадат жалба в полицейското. Отишли и естествено никой не говори английски. Казали им днес (29 юни през деня) пак да отидат. Днес отиват за втори път да видят дали някой случайно говори английски език на морето...", разказва още Росен Георгиев.

От Областната дирекция на полицията в Бургас съобщават, че и двете страни са поканени в районното управление в Несебър за изясняване на случая. Но от тях е получен категоричен отказ.

"В патрулиращия екип и двамата служители говорят английски, но естеството на работата им не предполага изясняване на казуси на място. Ето защо те са отправили покана към двете страни за посещение в РУ Несебър. Но не са получили потвърждение от поканените", подчертават от полицията в Бургас.

Посочват, че английските туристи не са посетили районното. Това се виждало на записи от охранителните камери, разположени в близост и в самото районно управление.

И допълват: "Призоваваме както гражданите, така и медиите, при разпространяване на информация, касаеща полицейски действия, да се позовават на достоверни източници и да предоставят данни, кореспондиращи с обективната действителност. В противен случай се стига до тиражиране на невярна информация, накърняваща професионалните действия и имиджа на служителите на реда".

Британските граждани са потърсени от медията чрез Росен Георгиев за допълнителни въпроси. Той е обяснил от тяхно име, че те не желаят да говорят с медии. Причината - до края на престоя им в България има още седмица и се притеснявали от опити за саморазправа.

Персоналът е повече от туристите в Златни пясъци

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.