Сигнализирай!

Представителите на Румен Радев и на ГЕРБ блокираха опита за отстраняване на Соня Момчилова от СЕМ

Gospodari.com
Gospodari.com
05.07.2023 г.
48
0

Представителите на Румен Радев и на ГЕРБ блокираха опита за отстраняване на Соня Момчилова от СЕМ, съобщава в.Сега. По предложение на Пролет Великова и Сиона Велева трябваше в дневния ред на комисията да влезе обсъждане на оставката на председателя на медийния съвет. Основанието за искането можете да видите анализирано от нас във видеото.

Уви, самата Момчилова, на Габриела Наплатанова и на Галина Георгиева предложението Момчилова да бъде подканена да подаде оставка не бе прието. С гласовете на Момчилова и Наплатанова бяха назначени през 2022 г. от държавния глава, а Георгиева е член на СЕМ от 2019 г. след номинация на ГЕРБ и с подкрепата на ДПС. 

Момчилова беше категорична, че няма да подаде оставка и изобщо не показа, че се срамува от думите си за Буча

Тя каза още, няма да се оправдава, но все пак взима думата, тъй като дължи обяснения на колегите си. Председателят на регулатора заяви, че въпросът за дезинформацията й бил зададен не само като член на СЕМ, а и в лично качество и като журналист. "И тогава аз казах това, което са казали и още много хора, оставили младите си животи по бойните полета. Че в една война истината първа пада поразена и че има двупосочна дезинформация. Мисля, че това е най-нормалното нещо, което мога да кажа като журналист", обобщи Момчилова. Тя каза още, че само е споменала името "Буча" и че "нищо повече не съм допълнила". "По тази тема имаше много интерпретации, вариации, спекулации, затова я посочих", завърши председателят на СЕМ.  

Соня Момчилова и СЕМриозното отношение към руската пропаганда (Коментарът на “Господарите”)

Това не е първият случай, в който Пролет Велкова и Симона Велева искат оставката на Момчилова. Предишният път основанията бяха за разпространяване на  "антидемократична пропаганда" и "кремълски опорни точки". Искането им отново не бе прието и отново с гласовете на самата Момчилова, Наплатанова и Георгиева.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.