Сигнализирай!

Васил Терзиев с коментар за ДС и успеха на компанията му

Gospodari.com
Gospodari.com
05.07.2023 г.
27
0

Васил Терзиев с коментар за ДС и успеха на компанията му. В успеха на „Телерик“ няма никакви ДС пари. Това написа в пост във Facebook един от основателите на IT компанията и издигнат за кандидат кмет от "Продължаваме промяната - Демократична България" и "Спаси София" Васил Терзиев. В публикацията той разказва подробно как се е развила компанията.

„В успеха на "Телерик" никога не е имало ДС пари. Имало е наши пари и инвестиция на Summit Partners. Ако някой твърди друго - лъже. А за да докажа всяка дума, аз нямам никакъв проблем да отида на детектор на лъжата“, пише още Терзиев.

Снимка: Владимир Шоков/БТА (БТ)

Още с обявяването на номинацията му Васил Терзиев беше атакуван заради това, че дядо му, баща му и чичо му са били сътрудници на "Държавна сигурност". Въпреки обясненията, че той е против режима, създал тази структура, атаките продължават и седмица по-късно.

https://www.facebook.com/VassilTerzievZaSofia/posts/137398129375255?ref=embed_post

Терзиев посочва, че коментира генезиса и успеха на "Телерик" по две причини.

„Първата е, защото за пореден път се налага внушението, че честен успех в България няма. Зад всичко прозират генерали и куфарчета, “нечестен” и “привилегирован” старт. Втората причина е, че с този наратив се омаловажава трудът на хиляди хора, които са минали през компанията от основаването до продажбата ѝ. Тези хора са дали сърце и душа, за да съградим нещо специално, което е станало пример за много други предприемачи и модел за много колеги, които сега имат собствени компании. Станало е причина на ИТ сектора в България да се гледа с по-друго око“, разказва в публикацията си Терзиев.

Васил Терзиев – предприемачът, решил да влезе в битката за кметския пост в София

И допълва, че успехът на „Телерик“ е родил десетки компании, стотици предприемачи и десетки хиляди работни места.

Помогнал е и на хиляди деца да се научат на програмиране и дигитални умения.

Снимка: Владимир Шоков/БТА (БТ)

"Много е тъжно, че се налага да се занимавам с разбиването на митове и легенди, вместо с конструктивни разговори за София. До момента политическите ми опоненти и техните трубадури повтарят до безкрай едни и същи манипулации. Това ли е вашата програма? Това ли са вашите идеи за София?", пита Терзиев.

В края на поста си той отбелязва, че няма да се откаже.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.