Сигнализирай!

Носителка на Оскар влиза в Международния олимпийски комитет

Gospodari.com
Gospodari.com
11.09.2023 г.
21
0

Носителка на Оскар влиза в Международния олимпийски комитет. Мишел Йео скоро може да стане член на Международния олимпийски комитет (МОК), след като носителката на "Оскар" беше сред осемте кандидати, номинирани от изпълнителния съвет на организацията. Предложеното ѝ членство трябва да бъде ратифицирано на следващата сесия на МОК. Тя е в Мумбай, Индия, следващия месец.

Image
Поздравителен адрес от Малайзийския Олимпийски комитет (Източник: X)

През март Йео спечели наградата за най-добра актриса в главна роля на 95-ите награди "Оскар". Това се случи заради изпълнението ѝ във филма "Всичко навсякъде наведнъж". Така тя се превърна в първата жена от азиатски произход, спечелила тази награда. Тя е и първата актриса, родена в Малайзия, която е удостоена с "Оскар" за най-добра актриса.

Ето защо световни звезди си запушват устите за здраве

61-годишната Йео е бивша шампионка на Малайзия по скуош за девойки. Тя се присъединява към първата израелска олимпийска медалистка Яел Арад, унгарския бизнесмен Балаш Фуриес, перуанския политик и бивша олимпийска състезателка Сесилия Роксана Тайт Вилакорта и германския спортен предприемач Михаел Мронц като петима предложени индивидуални членове.

https://twitter.com/Reuters/status/1700276714226475374?s=20

В свое изявление президентът на МОК Томас Бах заяви: "Тези кандидати допринасят за работата на МОК със своя опит и разнообразни познания в различни сфери на живота. Общото между всички тях е любовта им към спорта и силната им вяра в олимпийските ценности и в това, което МОК защитава."

Йео е смятана за икона на киното с бойни изкуства. Други нейни изключително известни филми са "Мемоарите на една гейша" и "Мумията: Гробницата на Императора Дракон". Тя се изявява в хонконгски екшъни през 80-те и 90-те години на миналия век. През 1997 г. изиграва първата си международна роля с Пиърс Броснан във филма за Джеймс Бонд "Винаги ще има утре".

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.