Сигнализирай!

Дървета "удобно" биват убивани в частен имот, където собственикът има намерение да строи (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
12.09.2023 г.
34
0

Дървета "удобно" биват убивани в частен имот, където собственикът има намерение да строи. За вандалската проява в опит да се унищожи природата разказва bTV.

Случаят е от столичния квартал "Дружба", където неизвестни лица заляха с черно смолисто вещество дървета в квартален парк. Според кмета на район "Искър" Ивайло Цеков вероятно става въпрос за нафта или автомобилно масло.

Снимка: Скрийншот, видео bTV

До този извод се стига, тъй като се носи специфична миризма, която напомня именно споменатите вещества. Освен това извършителите са забравили капачките от тубите, в които са пренесли течността.

„Това е парково пространство и тук играят много деца – не можеш да ги спреш, те пипат всичко и си слагат ръцете в устата. Тук се разхождат и много кучета, за които това вещество също може да е опасно“, сподели Цеков.

Районният кмет обърна внимание на това, че имотът е частна собственост. Той сподели, че собственикът има намерение да строи там, но това в момента няма как да стане. Тази информация навежда на мисълта, че въпросният човек очевидно иска да си "разчисти терена" преди да започне строителни дейности.

Снимка: Скрийншот, видео bTV

Какво ще стане с дърветата?

Относно състоянието на дърветата и това дали те ще оцелеят Цеков сподели, че вече са извършени дейности за тяхното спасяване. Колегите вече започнаха със спасителната акция. Опитаха се да отнемат от горния слой на почвата, за да спрат проникването на веществото към корените. Опитаха се да отмият почвата, сложиха подхранващо вещество“, увери кметът на район „Искър“.

"Дърветата са стари със сериозна коренова система. Надяваме се да успеем да ги спасим", добави Цеков. По негови думи те са на поне 40-50 години, което вероятно ще способства да се „преборят“ с токсичното вещество, предполага Ивайло Цеков.

Районният кмет определи действията на неизвестните извършители като „брутален вандалски акт“.

Това не е първият случай, в който някой нарочно унищожава природата с цел лична изгода. Продължаваме да следим темата, за да разберем дали и тук случаят е такъв.

Това са само част от множеството случаи, в които хора се облагодетелстват за сметка на природата. Любопитно е как пък все в повечето случаи тези "хора" се оказват политици.

Съдът видя още незаконно строителство до сарая на Доган

Булдозер прокара незаконен път до плаж в защитена местност “Силистар” заради снимките на реалити шоу (видео и снимки)

Собственикът на незаконния строеж край Алепу отказва да го събори

Окончателно: Един от строежите на Румен Гайтански-Вълка до язовир Искър е незаконен

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.