Сигнализирай!

Състоянието на 2-годишното дете, погълнало метадон, се подобрява (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
12.09.2023 г.
21
0

Състоянието на 2-годишното дете, погълнало метадон, се подобрява, информира bTV.

Инцидентът е от неделя вечерта. Детенцето е откарано в болница „Св. Марина“ във Варна с опасност за живота. Предполага се, че погълнатият метадон е бил предназначен за майката. Тя не е задържана. В момента се намира в лечебното заведение заедно с детето. От там отказват коментар, но от прокуратурата съобщават, че има известно подобрение в състоянието на детето.

2-годишно дете е с опасност за живота след поглъщане на метадон

"Метадонът е открит като обезболяващо средство и доста години е използват като такова. С времето се установява, че той има опиоидно действие, т.е. това е синтетично вещество от групата на опиатите.“, обясни Павел Павлов от терапевтичен център за лечение на зависимости „Само Днес“. 

Павел Павлов

По думите му в България съществуват метадонови програми, които целят да помогнат на наркозависимите, като служат за заместител. Към веществото обаче също се развиват зависимости.

Вероятно тази жена е взимала метадон за да може да работи, да забременее и да живее нормално. Понякога на тези хора, ако не могат да излизат, им се дават по няколко дози на местата, където пребивават, за да се избегнат кризи.“, пояснява Павлов.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.