Сигнализирай!

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на София остава загадка (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
17.09.2023 г.
28
0

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на София остава загадка. Пред медиите председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев призова за търпение и добави, че номинираният за кмет ще се разбере в рамките на няколко дни.

Днес представяме кандидатите за районни кметове. Кой е номиниран за София – ще разбере до няколко дни. Днес е важно да обърнем внимание на районните кметове, тъй като имат изключително важна задача. Управлението на града не е детска игра”, коментира Георги Георгиев, председател на СОС от групата на ГЕРБ-СДС.

Снимка: Благой Кирилов/БТА

В петък лидерът на партията Бойко Борисов посочи, че ще каже кандидата след края на ретроградния Меркурий, който бе до 15 септември. Вчера пък от курорта Албена отговорът вече бе: "Когато си поискам".

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се регистрираха за вота в София в неделя. Двете формации избраха да внесат документите си в Общинската избирателна комисия в деня на празника на столицата.

ПП-ДБ и „Спаси София“ представиха официално кандидата си за кмет на столицата (видео)

Снимка: Благой Кирилов/БТА

Номинираният за кмет на София от ПП-ДБ Васил Терзиев каза, че нямат търпение да изпълнят обещанието да се явят обединени на изборите. „Всички прогресивни хора да дадем тласък на града”, допълни той.

От няколко месеца около името на кандидата на ГЕРБ за столицата има спекулации. Направи впечатление, че Георги Георгиев започна активна кампания в началото на април, с която да може да бъде по-разпознаваем. Тогава той публикува първи епизод на своя подкаст "Да подредим града с Георги Георгиев", което приличаше на начало на кампания за кмет на София. През май Борисов отрече, че Георгиев ще е кандидатът за кмет на партията, пише Свободна Европа.

Снимка: ГЕРБ

София се управлява през последните 17 години от ГЕРБ. Настоящата кметица от партията Йорданка Фандъкова обаче вече заяви, че няма да участва в предстоящия вот.

Официално обявените досега претенденти за кметския стол в София са Васил Терзиев, издигнат от ПП-ДБ, “Спаси София” и “Екипът на София”, Вили Лилков, номиниран от инициативен комитет, Деян Николов от “Възраждане”, Ваня Григорова, номинирана от БСП и Никола Вапцаров от “Изправи се, БГ”. Кандидат за София е и независимият депутат Радостин Василев. Карлос Контрера е кандидатът на ВМРО. ДПС и „Има такъв народ” се очаква да съобщят кандидатурите си следващата седмица.

Местните избори предстоят на 29 октомври. 13 септември беше крайният срок за подаване на документите за регистрация на политическите формации в ЦИК. Срокът за регистрация на кандидатските листи в общинските избирателни комисии е 26 септември.

Видео: NOVA

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.