Сигнализирай!

Самолет излетя без багажа на пътниците си

Gospodari.com
Gospodari.com
17.09.2023 г.
12
0

Самолет излетя без багажа на пътниците си. Полет на Swiss International Air Lines е пристигнал в испанския град Билбао без нито една регистрирана чанта на борда. Те са били оставени в Цюрих, пише Business Insider.

Пътниците са чакали напразно куфарите си на лентата за багаж повече от два часа. Според говорител на авиокомпанията причината чантите да бъдат оставени в Цюрих е недостигът на наземен персонал.

Екипажът е чакал "час и 16 минути" наземният персонал да натовари чантите в самолета, преди да реши да лети до Билбао без тях.

Снимка: iStock

Обяснява се, че полетът е излетял без куфарите на своите 111 пътници „поради оперативни причини“, тъй като самолетът е трябвало да лети с друга група пътници от Билбао до летище Цюрих, преди да затвори.

„Разбираме, че ситуацията не е благоприятна за засегнатите хора и съжаляваме за неудобството“, казва говорителят на авиокомпанията Кавин Ампалам.

Няколко от пътниците са споделили, че пилотът се е извинил за забавеното излитане, но никога не е споменавал да оставят багажа си в Цюрих. Казват също, че персоналът на испанската авиокомпания Iberia ги е информирал, че самолетът е пристигнал в Билбао без чантите им на борда.

Снимка: iStock

Чантите на пътниците са били транспортирани със самолет до Билбао по-късно.

Това не е първият път, когато самолет излита без чантите на пътниците си. През юли два полета на Scoot излетяха от гръцката столица Атина до Сингапур без багаж. Тогава причината бе метеорологичната обстановка.

Вижте колко бързо се движат самолетите в действителност (видео)

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.