Сигнализирай!

Стари познайници на полицията нападнали младежа в Харманли (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
19.09.2023 г.
26
0

Стари познайници на полицията нападнали младежа в Харманли, става ясно от репортаж на NOVA. Вчера ви показахме как 23-годишен беше нападнат в автомобила си от група мъже с бухалки и колове. Случаят стана известен, след като бащата на пострадалия публикува видеото от побоя, заснет от охранителна камера.

Мъже пребиха с колове и бухалки младеж в Харманли (видео)

„Състоянието му се подобрява, но днес трябва да мине скенер и да кажат какво се случва. Той е с хематом и с увреждане на мозъка. Не познавам нападателите, нямам общо с тях. Причината за случилото се е защото закачат приятелката на сина ми, а той я е защитил”, разказа бащата на пострадалия в понеделник.

„Сигналът е подаден към 21 ч. Екипът на място установява, че на пострадалото лице са нанесени удари, които са на база на междуличностни отношения. Назначена е полицейска проверка. Лицето е извън опасност на живота. Установени са нападателите, известни са на полицията. Всичко е под надзор на прокуратурата и е образувано досъдебно производство”, заяви главен инспектор Димитър Христозов, началник на Районното управление в Харманли.

Старши комисар Чавдар Георгиев, директор на Областната дирекция на МВР – Хасково коментира, че няма повод за притеснение. „След извършването на мащабна проверка в съкратени срокове беше образувано досъдебно производство. От тук нататък следва разследване на фактите и евентуално повдигане на обвинение”, каза той.

От прокуратурата обявиха, че са назначени няколко експертизи, включително съдебно-медицинска, която да установи състоянието на пострадалото момче.

Изводът

Чувството за безнаказаност до такава степен владее цялото ни общество, че подобни агресивни прояви сякаш се приемат като нещо напълно нормално. Вместо да се съдят по бързата процедура, насилниците с години си обикалят спокойни по улиците, заплашват, бият, а понякога дори убиват жертвите си. В замяна се разминават с условна присъда или няколко години, превръщащи се бързо в месеци зад решетките. Това мотивира и тях, и последователите им да продължават да си "решават проблемите", причинявайки болка на другите.

Проблемът обаче не е само в съда и прокуратурата. Той е у всички нас като общество. У тези, които учат децата си от малки да "бият, за да ги уважават". У хората, които бият децата си, а после ги защитават, когато в училище някой обърне внимание на агресивното им поведение. В тези, които тотално зарязват възпитанието на новото поколение, защото "имат по-важни неща" за вършене. Крайно време е да осъзнаем, че ще има сцени на насилие, докато като общество сме бездушни и ги приемаме.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.