Сигнализирай!

Без foie gras на кралската вечеря във Франция

Gospodari.com
Gospodari.com
20.09.2023 г.
20
0

Без foie gras на кралската вечеря във Франция. Британският крал Чарлз III и съпругата му Камила пристигнаха на държавно посещение във Франция. Те ще посетят Париж и Бордо по време на тридневната си визита във Франция. Най-важният момент от програмата ще е речта, която се очаква кралят да произнесе пред Сената на английски и френски.

https://www.facebook.com/TheBritishMonarchy/posts/pfbid02xF1Xjc123VEhjLv2ZiRHBdPkuEUqqws44aL7CyTuUk61GKW6D12zmvRh38mzpkTXl?locale=bg_BG

Посещението на Чарлз III бе отложено с 6 месеца заради протестите срещу пенсионната реформа на президента Еманюел Макрон през пролетта. Този път Макрон е направил всичко възможно, за да вдигне на най-високо ниво визитата на краля.

Едно от VIP-събитията ще бъде официалната вечеря в двореца във Версай.

На събитието са поканени 150 актьори, музиканти, предприемачи и други личности, които имат връзки едновременно с Франция и с Великобритания, пише Булевард България.

https://twitter.com/EmmanuelMacron/status/1704541407774396863

Сред тях е и претендентът за най-богат човек в света Бернар Арно, ръководител на луксозния конгломерат LVMH, чието състояние се оценява на над 195 млрд. долара.

Арно е носител на титлата Рицар-командор на Ордена на Британската империя, връчена му от кралица Елизабет II за заслуги към бизнеса.

Във вечерята ще се включи и 80-годишният Мик Джагър, който живее в имението Шато дьо Фуршет във Франция.

Хю Грант, който също притежава френски дом, ще бъде сред гостите във Версай. В същата компания ще бъде и Кристин Скот-Томас - легенда на английското кино, но и горда притежателка на френско гражданство.

Поканени са и легендарният бивш мениджър на Арсенал - Арсен Венгер, както и футболистите Патрик Виейра и Дидие Дрогба, които са играли дълги години в английската висша лига.

https://www.youtube.com/watch?v=DoFj6CTzemE

Трима топ-готвачи със звезди Мишлен Яник Алено, Ан-Софи Пик и Пиер Ерме ще отговарят за менюто по време на събитието. Според Daily Mail, те имат изрична забрана да сервират foie gras, заради стриктните изисквания на крал Чарлз III срещу храните, произвеждани с проява на жестокост към животни.

Чарлз III забрани сервирането на гъши дроб в кралските резиденции

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.