Сигнализирай!

Конфискуваха колата на семейство от Гоце Делчев, въпреки че е закупена законно в Германия (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
26.09.2023 г.
19
0

Конфискуваха колата на семейство от Гоце Делчев, въпреки че е закупена законно в Германия. За куриозния случай научаваме от репортаж на NOVA.

Семейството разказва, че на влизане у нас от Гърция е изпаднало в шок, когато граничните власти ги свалили и им обяснили, че задържат автомобила. Причината била, че той се издирва заради лизингова измама в Словакия.

Отчаяните хора се прибрали на стоп. Аргументите, че колата е проверена от властите в Германия, платена и законно регистрирана в България, ударили на камък.

Последвалите събития вкарали потърпевшите в абсурдни приключения.

Държавата конфискува камион, купен законно от частен съдебен изпълнител (видео)

Повече за случката

Преди 2 години Петър Майсторов закупува автомобил в Германия. Преминава няколко граници на връщане към България. В КАТ – Гоце Делчев изискват всички документи по закупуването и издават талони на собственика.

Но за съжаление това не е всичко.

„Реално станах собственик на автомобила. Две години и няколко месеца го карам. Минаваме няколко пъти границата с Гърция. В един момент на 23 юли се прибираме от семейна почивка в Гърция и ни задържаха на КПП „Илинден”. Казаха ми, че на 12 юли автомобилът е бил обявен за издирване. Свалиха ни като престъпници и конфискуваха колата”, споделя той.

Интересно е, че от Министерство на вътрешните работи изпращат писмо с обяснение към потърпевшия, че човек от Словакия е купил от лизингова компания автомобила. Той го е дерегистрирал и същия ден го е регистрирал отново, но в Германия. 

„Нямам никаква официална информация какво се случва с моя автомобил. Г-н министър, по Конституция Ваше задължение е да пазите имуществото на българските граждани. В този случай, не само че не се защитава, но ми отнеха колата ми. Призовавам всички институции да се свършат работата”, допълва Майсторов.

Чуйте повече във видеото по темата!

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.