Сигнализирай!

Бивш хърватски национал изтезавал жена си повече от 5 години

Gospodari.com
Gospodari.com
28.09.2023 г.
33
0

Бившият национал по хандбал на Хърватия Денис Бунтич беше арестуван за домашно насилие, информира bTV. Сигналът е подаден от съпругата му, която предоставила и 10-минутен запис на последния побой. При обиск в дома му са открити оръжия и експлозиви.

40-годишният Бунтич биел жена си в присъствието на сина им, докато бил пиян. На аудиозаписа, направен с телефон, се чува как тя го моли да спре и проплаква "Не го заслужавам". От своя страна той крещи "Ще те убия".

"Не исках този запис да излиза в медиите. Знаех, че няма как да осигуря свидетели и че думата ми ще бъде срещу неговата. Надявах се властите да реагират и че ще намеря спокойствие за себе си и за детето. Ето обаче че го пуснаха след по-малко от 48 часа! Нямам друг вариант, освен да разпространя записа. Това е последният ми шанс.", коментира Клара Бунтич.

Денис и Клара Бунтич. източник: instagram

Случаите на домашно насилие у нас са се увеличили с 60% за 8 месеца

"Ако беше успял да ме завлече до мястото, щеше да ме довърши. Напълно съм сигурна."

В показанията си тя твърди, че е системно бита в продължение на 5 години. "В деня на кръщенето на сина ни той опита да ме удари с бутилка. Кумът ни се намеси и му попречи. Преди това спука тъпанчето ми. Баща му и приятелите отказаха да се намесят. Лъгах лекарите, че съм паднала по стълбите. Надявах се да спре да пие, но наруши обещанието си.", казва още тя.

След като съпругата му подала жалба за малтретиране, Бунтич бил отведен в съда. По-късно го освободили с ограничителна заповед. При обиска в дома му полицията открила арсенал от незаконни оръжия: автомат Калашников, пистолети и експлозиви. Те били увити в одеяла и скрити под легло.

Бунтич играе за Хърватия от 2005 до 2012 г. Той има 131 мача и печели бронз от олимпийските игри в Лондон 2012. Световен вицешампион през 2005 и 2009 г.

“Само питах лекарите дали ще умра”: Дебора с първо телевизионно интервю след бруталното насилие (видео)

Коментарът на "Господарите"

Домашното насилие е епидемия, която не засяга само нашата страна. От години от "Господарите" разобличаваме такива случаи и показваме, че това е хроничен проблем, касаещ цялото ни общество.

НА ЖИВО: “Господарите” на втория национален протест срещу насилието (видео)

Жена, получила заплаха за убийство от Васил Михайлов, говори пред “Господарите” (РЕПОРТАЖ)

От една страна той е трудно да се диагностицира, тъй като корените му се крият под десетилетия на криворазбрани обществени модели, ценности, възпитание и отношение към жената. А от друга, ситуацията се влошава от липса на институционална подкрепа и защита, поради което жертвите трябва да страдат и търпят с години, преди да могат да получат някаква помощ.

Правосъдие по български: Как системата тормози жервите на насилие повече и от насилниците (РЕПОРТАЖ)

Смятаме, че образите на "лошото момче с татусите", "мачото" и "мафиота", придружавани с тези на "манекенката", "кифлата" и "блондинката с изкуствените ц*ци", продължават да доминират българското съзнание и да се възприемат като модели на подражание.

Насилието е геройство, патриотизъм и ценност (Коментарът на “Господарите”)

Това само може да роди криви взаимоотношения, при които мъжът ръмжи, а жената мълчи. А, когато тази идилия е нарушена от някакви претенции на "слабата половинка", тогава "мъжагата" ги разрешава по най-простия начин - с бой и заплахи.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.