Сигнализирай!

Депутатите искат по-дълга ваканция

Gospodari.com
Gospodari.com
28.09.2023 г.
25
0

Депутатите искат по-дълга ваканция, предаде "Дневник". Очевидно управляващите се измориха от ежедневната работа на парламента през последните две седмици. Причината, която изтъкват за допълнителната ваканция е местният вот.

Желанието им става ясно заради проекторешение, внесено в деловодството на Народното събрание за промяна на работата на депутатите през септември и октомври. Под него стоят подписите на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и санкционирания по глобалния закон "Магнитски" заради корупция депутат от ДПС Делян Пеевски. Съпредседателят на "Продължаваме промяната - Демократична България" Атанас Атанасов и депутатите Стою Стоев и Деница Сачева съшо подкрепят ваканцията.

Между кои се е колебаел Борисов за София (видео)

Парламентарните групи предлагат следващата седмица депутатите да заседават само в четвъртък и петък (5 и 6 октомври). А не както вече беше прието - през всички дни от работната седмица. В първоначалното решение не се предвиждаше народните представители да почиват в седмицата между първия и втория тур на местните избори. Но явно управляващите са променили мнението си. Сега не искат да работят и в дните от 1 до 3 ноември.

Борисов, Петков, Пеевски и Мирчев са подали сигнал до Сарафов относно Руската църква

При одобрение на проекторешението народните представители ще почиват повече от месец. Тоест ще се върнат на работа чак на 8 ноември.

Засега остава условието, че във времето, когато няма да има пленарни заседания, парламентарните комисии ще продължат да заседават. Това означава, че все пак заседанието на конституционната комисия, насрочено за 3 октомври и с дневен ред гласуване на промените в Конституцията на първо четене, ще се състои.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.