Сигнализирай!

Почина Майкъл Гамбън, изиграл Дъмбълдор в "Хари Потър"

Gospodari.com
Gospodari.com
28.09.2023 г.
32
0

На 82 години почина Майкъл Гамбън, изиграл Дъмбълдор в "Хари Потър". Скръната вест съобщиха неговите близки.

„Съкрушени сме да обявим загубата на сър Майкъл Гамбън“, сподели семейството на актьора в изявление, цитирано от Insider.

„Любим съпруг и баща, Майкъл почина в болница със съпругата си Ан и сина си Фъргюс до леглото му след пристъп на пневмония“, продължава изявлението.

„Молим ви да уважавате нашата поверителност в този болезнен момент и ви благодарим за вашите съобщения за подкрепа и любов.“

HBO готви сериал за “Хари Потър”

IamIrishwikiuser 

Визитка

Прочутият англо-ирландски актьор има кариера, продължила шест десетилетия. Той беше един от първите членове на прочутия Кралски национален театър, заедно с легендарния си колега Лорънс Оливие.

Подобно на много актьори от неговата епоха, той започва на театралната сцена. Гамбън получава признание, изпълнявайки любими произведения на Шекспир като „Отело“ и „Хамлет“. Той често се връщаше на сцената през цялата си кариера.

Участието на големия екран в "Отело" през 1965 г. бележи дебюта на Гамбън в киното. Но за повечето той ще бъде запомнен с това, че пое ролята на Дъмбълдор в "Хари Потър" след смъртта на Ричард Харис през 2002 г.

Посветен е в рицарство от кралица Елизабет II през 1999 г.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.