Сигнализирай!

Речено-сторено: Депутатите удължиха почивката си преди местния вот

Gospodari.com
Gospodari.com
28.09.2023 г.
17
0

Речено-сторено: Депутатите удължиха почивката си преди местния вот. Предложението за това беше на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

Желанието им стана ясно по-рано днес заради проекторешение, внесено в деловодството на Народното събрание за промяна на работата на депутатите през септември и октомври. Под него стоят подписите на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и санкционирания по глобалния закон “Магнитски” заради корупция депутат от ДПС Делян Пеевски. Съпредседателят на “Продължаваме промяната – Демократична България” Атанас Атанасов и депутатите Стою Стоев и Деница Сачева също подкрепят почивката.

Причината, която изтъкват за допълнителната ваканция, са местните избори, насрочени за 29-и октомври.

От 2-ри до 4-ти октомври народните представители няма да работят. На 5-и и 6-и октомври ще заседават, за да наваксат с приемането на важните законопроекти. След това ще бъдат в почивка до 8-и ноември, предаде NOVA.

Реакции

Против се обявиха от ИТН, БСП и „Възраждане”.

Депутатите искат по-дълга ваканция

„Първо решихте да почиваме от 6-и октомври до 6-и ноември, за което да работим плътно пет дни в седмицата до 6-и октомври. Сега с това ново предложение ще се почива повече и ще се работи по-малко. Това за работливостта ви”, заяви от трибуната Тошко Йорданов от ИТН.

Представителите на БСП пък коментираха, че не разбират защо трябваше Народното събрание да работи понеделниците и вторниците извънредно всяка седмица, при положение че следващата седмица ще се почива отново.

„Вие сте вредни и опасни за страната”, коментира социалистът Борислав Гуцанов.

Засега остава условието, че във времето, когато няма да има пленарни заседания, парламентарните комисии ще продължат да заседават. Това означава, че все пак заседанието на конституционната комисия, насрочено за 3 октомври и с дневен ред гласуване на промените в Конституцията на първо четене, ще се състои.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.