Сигнализирай!

Парламентът реши: Борисов и Пеевски ще контролират парите от еврофондовете

Gospodari.com
Gospodari.com
29.09.2023 г.
29
0

На днешното заседание на Народното Събрание депутатите гласуваха "За" създаването на Комисия за контрол върху управлението на средствата от европейските фондове.

Предложението е внесено от Бойко Борисов, Делян Пеевски, Деница Сачева, Атанас Атанасов и Стою Стоев.

То беше прието със 140 гласа "За", 37 "против" и 3 "Въздържали се". Към момента не се знае кой ще е председател на комисията.

Поводът за законопроекта са възникналите съмнения около усвояването и разпределението на парите от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Снимка: Владимир Шоков/БТА

Между кои се е колебаел Борисов за София (видео)

Вчера ГЕРБ даде извънредна пресконференция, на която алармираха, че “се раздават милиарди на странни фирми”. Това се случи часове, след като от финансовото министерство съобщиха за отпадане на проекти от Плана за възстановяване.

Депутатът Делян Добрев обяви, че 1 млрд. 760 млн. евро „са дадени на фирми, които никой не знае откъде и кога дойдоха, как са участвали на търг и защо са били избрани. Това не е скандал. Това е международен скандал!

Явно Борисов и Пеевски са се скарали с Асен Василев, който им е ограничил достъпа до най-свидното им, а именно еврофондовете. Затова и са решили да измислят въпросната комисия, за да могат отново да поемат юздите в правилната посока.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.