Сигнализирай!

Делото за изтеклите лични данни от НАП тръгва отначало

Gospodari.com
Gospodari.com
03.10.2023 г.
21
0

Делото за изтеклите лични данни от НАП тръгва отначало. Това ще се случи през ноември, предаде NOVA.

На 2 ноември Софийският градски съдът ще прави нов опит за началото на делото за изтеклите лични данни от НАП. То беше отложено заради натовареността на съда и защитата.

Отново блокират делото за милионната глоба за “НАПлийкс”

Подсъдими по делото са Кристиян Бойков и собственикът на “ТАД Груп” Иван Тодоров. Те са обвинени за престъпление срещу Републиката с цел всяване на смут и страх в населението.

Делото започна в Специализираната прокуратура, като разследването продължи четири години преди държавното обвинение да го внесе в съда.

Целият процес се проточва отдавна. Делото срещу двама обвиняеми трябваше да започне през март тази година, но бе отложено. Мотивът - да има Бойков повече време да се запознае с обвинителния си акт.

А през април делото беше върнато в прокуратурата заради допуснати съществени нарушения.

Какво се случи

На 15 юли 2019 г. в България стана ясно, че данните на над 6 милиона души са изтекли от Националната агенция по приходите. Първо медии бяха сигнализирани от името на анонимен руски хакер, но впоследствие обвинение в тероризъм и образуване и ръководене на престъпна група получиха Иван Тодоров, Кристиян Бойков и търговският директор на "ТАД Груп" Георги Янков. След като делото беше внесено в съда обаче се разбра, че Янков не е сред подсъдимите.

Надяваме се, че НАПлийкс няма да остане поредното дело "на трупчета", за което да няма наказани!

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.