Сигнализирай!

Макс Верстапен стана световен шампион по средата на спринта (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
08.10.2023 г.
5
0

Макс Верстапен стана световен шампион по средата на спринта. Оскар Пиастри може и да спечели спринтовото състезание в Катар, но Макс Верстапен си осигури третата поредна световна титла още преди края на състезанието. Ето какво се случи на състезанието.

(AP Photo/Darko Bandic)

Стартът на спринтовата надпревара в Катар беше хаотичен. В рамките на първите четири обиколки бяха пуснати два автомобила за сигурност. Това стана след като Лиъм Лоусън и Логан Сарджънт се озоваха на чакъла в разстояние на няколко обиколки. Автомобилите за сигурност в крайна сметка помогнаха на пилотите с меки гуми не само по отношение на живота на гумите, но и на това, че бяха по-бързи при рестартиране в сравнение със средните гуми.

Целувка активира купата на шампиона във Формула 1 (видео)

Това може да е спринтова надпревара, но Пиастри вече е победител в състезание от Формула 1. Това стана след като е участвал само в 16 Гран при и три други спринтови състезания. Той си осигури полпозишън в спринтовата надпревара по-рано в събота. След като стартира с гуми медиум се превърна в игра на изчакване гумите му да оживеят и меките гуми да започнат да отпадат. "Колите за сигурност изиграха благоприятна роля, особено последната" - каза новакът.

Нидерландецът е едва 11-ият пилот в историята на Формула 1, който печели световния шампионат три пъти. 13 победи, 11 полпозишъна, седем най-бързи обиколки. Всичко това в рамките на 16 състезателни уикенда. Верстапен неизменно е начело в класирането, печелейки 10 поредни Гран при, докато Карлос Сайнц не прекъсна серията на пилота на "Ред Бул" в Сингапур.

Видео: DIEMA XTRA

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.