Сигнализирай!

Арестуваха българин за телефонни измами в Гърция

Gospodari.com
Gospodari.com
25.10.2023 г.
24
0

Отново нашенец се прочу зад граница и отново не по добър повод - арестуваха българин за телефонни измами в Гърция. Той мамел възрастни хора от регион Еврос, предава БТА, цитирайки в. „Прото тема“.

Мъжът е задържан в Суфли вчера. Това се е случило при опит да избяга с автомобила си, след като е получил 400 евро от възрастна жена. Той е отведен в прокуратурата в крайбрежния град Александруполис.

Въпреки постоянните арести, телефонни обаждания под претекст, че някой близък се нуждае от пари за операция, не престават в Еврос, посочва още „Прото тема“.

Предварителното разследване на полицията продължава, за да бъдат разкрити и съучастниците на арестувания, както и други подобни инциденти на измами.

Мъж от Свищов даде над 12 000 лева на телефонни измамници

Скъпи приятели, “ало” измамниците не спират да бъдат част от ежедневната криминална хроника и органите на реда явно са безсилни пред тази мафия, която от години тормози хората в България и по света. Наша отговорност е да бъдем бдителни и да не се доверяваме лесно на непознати по телефона!

Важно е също така да образоваме възрастните си близки и роднини по темата, за да ги защитим от подобни посегателства.

Сигнализирайте ни при всякакви съмнения за истинността на получени от вас имейли, обаждания и съобщения! Запомнете, че само сигналите и будните граждани могат да спрат подобни измами да бъдат ежедневие.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.